Vesti > Srbija

RUSKI POSMATRAČI DALI DOBRU OCENU! Nije bilo nepravilnosti tokom izbora u Srbiji

Članovi Ruske grupe posmatrali izbore na 17 biračkih mesta u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

17/12/2023 > 21:06

podeli vest:

RUSKI POSMATRAČI DALI DOBRU OCENU! Nije bilo nepravilnosti tokom izbora u Srbiji
Foto: Tanjug TV


Senator Ruske Federacije i šef Posmatračke misije Interparlamentarne skupštine Zajednice nezavisnih država Dmitri Vasilenko izjavio je večeras da ta misija nije uočila ozbiljne nepravilnosti tokom održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora u Srbiji i da oni protiču u fer i korektnoj atmosferi.

Vasilenko je rekao da je misija došla na poziv Republičke izborne komisije, da su članovi te grupe posmatrali izbore na 17 biračkih mesta u Beogradu i da nisu uočili ozbiljne nepravilnosti.

-RIK i lokalne izborne komisije stvorili su sve uslove za izražavanje slobodne volje građana. Birači su demonstrirali visok nivo poverenja prema strukturama koje su sprovodile izbore. Priprema i održavanja vanrednih izbora za poslanika Skupštine Srbije bio je u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim standardima održavanja demokratskih izbora-, poručio je Vasilenko i dodao da o svemu tome svedoči visoka izlaznost na izbore.

Senator Ruske Federacije Jurij Fjodorov rekao je da su izbori održani na najvišem mogućem nivou.

-Birači su dolazili na biračka u dobrom raspoloženju. Nismo zabeležili nikakve nepravilnosti-, rekao je Fjodorov.

Senator Republike Belorusije Igor Gedić takođe je visoko ocenio nivo organizacije i održavanja glasačkog procesa u Srbiji.

-Ubeđen sam da neće biti nikakvih problema sa neregularnostima, mi ih nismo zabeležili. Ocenjujemo da su izbori održani u korektnoj atmosferi u skladu sa svim međunarodnim demokratskim standardima-, rekao je Gedić.

Senator iz Republike Tadžikistan Šarif Hakim Zoda izjavio je da su izbori održani bez nepravilnosti. "Izbori su prošli na visokom demokratskom organizacionom nivou, nisu primećene nikakve nepravilnosti", rekao je Zoda.

Ostavite komentar