Vesti > Srbija

I mame koje su podnele ugovor o kupovini stana dobiće novac - promenjena uredba za DODELU DRŽAVNE SUBVENCIJE

Jedini uslov je da ponovo podnesu zahtev, dok će se uvažavati svi ostali papiri koji su podneti u prvom krugu

Autor: K1info.rs/Novosti

13/09/2022 > 17:58

podeli vest:

I mame koje su podnele ugovor o kupovini stana dobiće novac - promenjena uredba za DODELU DRŽAVNE SUBVENCIJE
Foto: Pixabay.com


Svim mamama koje nisu dobile državnu subvenciju za kupovinu stana po osnovu rođenja deteta, jer su prilikom podnošenja dokumentacije priložile ugovor, a ne predugovor o kupovini nekretnine, novac će biti naknadno isplaćen, saznaju "Novosti".

Kako je rekla Darija Kisić, ministarka za rad jedini uslov je da ponovo podnesu zahtev, dok će se uvažavati svi ostali papiri koji su podneti u prvom krugu.

- Do sada je 35 zahteva mama pozitivno rešeno, a imamo ih još toliko u proceduri na dopuni. Posle prvih nejasnoća, administartivnih i tehničkih poteškoća, većina ostalih majki je podnosila ispravnu dokumentaciju, eventualno je bila potrebna neka dopuna. Kontaktirali smo sve majke koje su podnele ugovore i obvestili ih o daljem postupku - kaže Kisić.

Uredba će ubuduće priznavati oba dokumenta, predugovor i ugovor, ali čini se, kako kaže ministarka, da su sada i majke i lokalne samouprave opreznije.

- Ovo jeste uredba drugog ministarstva, ali to mame ne treba da zanima. Dobro je da smo na početku primene primetili nejasnoće i reagovali kako bi svima koje su u ovoj godini dobile dete i ispunjavaju uslove dodelili državnu subvenciju - rekla je Kisić za "Novosti".

Ostavite komentar