Vesti > Srbija

PUKOVNIK VMA otkrio kakvo je stanje POVREĐENIH U POŽARU: Jedna pacijentkinja je INTUBIRANA

Oni su bili izloženi udisanju gasova i bili su u relativno teškom stanju zbog poremećaja disanja, rekao je pukovnik dr Toplica Lepić

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

14/12/2023 > 08:47

podeli vest:

PUKOVNIK VMA otkrio kakvo je stanje POVREĐENIH U POŽARU: Jedna pacijentkinja je INTUBIRANA
Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad__


Petoro povređenih u požaru koji je sinoć izbio u staračkom domu u Malom Mokrom Lugu, koji su hospitalizovani na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), u stabilnom su stanju.

- Oni su bili izloženi udisanju gasova i bili su u relativno teškom stanju zbog poremećaja disanja. Jedna pacijentkinja je bila intubirana, kasnije je uz terapiju stanje stabilizovano - rekao je za RTS pukovnik dr Toplica Lepić.

Uzrok požara koji je sinoć izbio u domu za stara lica u Malom Mokrom Lugu, u kojem su poginule dve osobe, a pet povređeno i prevezeno na VMA, i dalje je nepoznat. Požar je izbio sinoć oko 19 časova, a vatrogasne ekipe su odmah poslate na teren. Vatrogasci su evakuisali 73 korisnika doma i osmoro zaposlenih.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je sinoć da je hitna pomoć došla zajedno sa vatrogascima i da su brzo odreagovali.

- Vatrogasci su sve korisnike na svojim rukama spustili na bezbedno mesto zbog dima - rekla je ona i dodala da će se uzrok smrti dve žrtve znati nakon urađene sudske medicine.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Dragan Miković rekao je da je po stizanju na lice mesta vatrogasaca, za sedam minuta požar lokalizovan i sprečeno je širenje na ostale prostorije.

- Svi su evakuisani na bezbedno mesto, a vatrogasci su na licu mesta ostali do 22.30 časova - naveo je Miković.

Ostavite komentar