Vesti > Srbija

DOLIJALI! Policija uhapsila osam osoba zbog poreske utaje "teške" skoro 180 miliona dinara!

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima

Autor: Ognjen Nestorović

03/12/2023 > 10:30

podeli vest:

DOLIJALI! Policija uhapsila osam osoba zbog poreske utaje "teške" skoro 180 miliona dinara!
Foto: MUP RS


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja, saopštio je danas MUP.

U koordinisanoj akciji policije, sprovedenoj na području Šapca, Loznice i Lazarevca, uhapšeni su S. D. (33), N. M. (36), J. D. (32), P. N. (32), J. I. (38), L. S. (29), B. Ž. (37) i R. D. (43). Kako se sumnja, S. D. i R. D. su od januara 2019. do kraja prošle godine, na osnovu fiktivne poslovne saradnje o prometu sekundarnih sirovina i 786 lažnih faktura, prebacivali više od 618,1 milion dinara sa računa svojih privrednih društava na račune 18 preduzetničkih radnji, kojima su upravljali ostali osumnjičeni.

Taj novac su oni, potom, na osnovu lažne dokumentacije, kako se sumnja, podizali sa računa u gotovini i predavali S. D. i R. D. koji su na ovaj način izbegli plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 179.284.820 dinara, za koliko su oštetili državni budžet. 

Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Poreskom policijom u Šapcu i osnovnim javnim tužilaštvima u Loznici i Lazarevcu.

Ostavite komentar