Vesti > Srbija

VOZAČI, OPREZ! Hitan APEL JP "Putevi Srbije": BEZ ZIMSKE OPREME ne krećite na put i vozite baš PAŽLJIVO

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice

Izvor: K1info/Tanjug

30/11/2023 > 17:11

podeli vest:

VOZAČI, OPREZ! Hitan APEL JP "Putevi Srbije": BEZ ZIMSKE OPREME ne krećite na put i vozite baš PAŽLJIVO
Foto: Unsplash.com


Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da su, na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, na putevima prvog prioriteta održavanja kolovozi vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice i Novog Pazara.

Na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara i Užica te se preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica, Vranja

Iz JP "Putevi Srbije" napominju da u Zaječaru ima učestalih sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima, zasecima. 

Foto: RINA

 

Neprohodni putni pravci trećeg prioriteta održavanja su Sastav Reka - Strezimirovci i Raška - Kuti - Odvraćenica.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Foto: Pixabay.com/Freepik

 

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik, Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica, Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo, Kopaonik - Rudnica, Kopaonik - Jaram, Raška - Kuti - Odvraćenica.

U saopštenju se navodi da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
 

Ostavite komentar