Vesti > Srbija

Mećava PRAVI OZBILJNE PROBLEME: U Predejanu OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ, a evo kako je na OSTALIM PUTEVIMA (VIDEO)

Oprezno na putu, smanjite brzinu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

26/11/2023 > 16:43

podeli vest:

Mećava PRAVI OZBILJNE PROBLEME: U Predejanu OBUSTAVLJEN SAOBRAĆAJ, a evo kako je na OSTALIM PUTEVIMA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/192_rs


Na većini putnih pravaca i prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetra na teritoriji Ivanjice, Kosova, Niša, Novog Pazara, Užica, Valjeva, Vranja.

Na državnim putevima II i III prioriteta održavanja kolovozi su takođe vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetra na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Na pojedinim deonicama saobraćaj je obustavljen zbog problema izazvanih snegom. Do prekida saobraćaja došlo je u samom mestu Predejane gde je drvo pod težinom snega palo i povuklo banderu sa kablovima.

Put je trenutno u prekidu za saobraćaj u oba smera. Ekipa je na terenu, saopštilo je JP Putevi Srbije.

Takođe, kod mesta Džep, došlo je do prekida saobraćaja u oba smera zbog pada drveta na kolovozu. Na putu Ranutovac - Gložje (Golema reka) između zbog jakih snežnih nanosa i snega od preko 50 cm, došlo je do prekida saobraćaja u oba smera. Osim toga, deonica državnog puta od Kambelavca do Zvonačke banje je u prekidu zbog snega i drveća koja su pala na kolovoz. Na terenu je angažovana mehanizacija na čišćenju drveća kako bi se omogućio prolazak.

Neprohodno je i nekoliko putnih pravaca III prioriteta održavanja. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Sneg je danas iznenadio mnoge Beograđane, dok je one najmlađe obradovao, ali to ne mogu da kažu i vozači.  Iako su putevi u prestonici i oko nje prohodni, sama mećava otežava kretanje u saobraćaju. 

Na auto-putu Beograd-Niš jedan od učesnika u saobraćaju zabeležio je snežnu vejavicu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na snimku su jedva uočljivi učesnici u saobraćaju, brisači neprekidno rade, ali sneg umnogome šteti vozačima.

Na Instagram stranici 192_rs, objavljen je i video puta od Mionice ka Divčibarama na kome ima utabanog snega.

Kako prenosi naš reporter sa lica mesta, napadalo je 20 do 40 cm snega.

Prema komentarima pratilaca, putari  su čistili taj put, ali sneg i dalje neprekidno pada, tako ne čudi što je sve belo. Ipak pojedini pratioci su komentarisali da im snimak deluje kao idila.

Saznali smo i da je broj turista u poslednja dva dana, od kako je počeo da pada sneg, porastao. Većina prodavnica i dalje ne radi jer nije počela sezona još zvanično. Na Divčibarama je danas bilo dosta ljudi, pretežno iz Beograda i Novog Sada, ali i obližnjeg Valjeva.

 

Ostavite komentar