Vesti > Srbija

Sneg i polomljeno drveće stvara PROBLEME: Oko 2.000 domaćinstava BEZ STRUJE u okolini Nove Varoši

I u selima oko Prijepolja je oko 900 kuća danas pre podne bilo bez struje

Izvor: K1info/Tanjug

26/11/2023 > 15:42

podeli vest:

Sneg i polomljeno drveće stvara PROBLEME: Oko 2.000 domaćinstava BEZ STRUJE u okolini Nove Varoši
Foto: RINA


Zbog teškog snega, grana i drveća koji su pali na dalekovode najviše je kvarova na elektromreži u novovaroškoj opštini. 

Struje povremeno noćas nije bilo ni u samoj Novoj Varoši a takođe i jutros u turističkom delu Zlatara i selima u višim predelima, javlja RTS.

Trenutno je bez struje više od 2.000 domaćinstava u tom kraju ali se situacija menja iz časa u čas jer su radnici Eelektrodistribucije na terenu i popravljaju kvarove.

Bez struje je jutros bilo i  više od 900 domaćinstava u prijepoljskim selima. I tamo se, pod izuzetno teškim uslovima radnici Elektrodistribucije probijaju kroz sneg do teško pristupačnih dalekovoda.

EPS saopštio da su ekipe na terenu i trude se da potrošači što pre dobiju struju

Sve raspoložive ekipe Elektrodistribucije Srbije angažovane su tokom vikenda na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije, koje je pogodila mećava, saopštila je Elektrodistribucija Srbije.

"Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša, sve vreme su na terenu i rade u teškim uslovima. Angažovane su dodatne ekipe i mehanizacija da bi se za sve građane pogođene snežnom olujom u najkraćem roku normalizovalo snabdevanje električnom energijom", kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

U subotu je težak i mokar sneg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tokom noći prešao na jugoistok zemlje i uz jake udare vetra obarao stubove i kidao provodnike na distributivnoj mreži.

Najveći problemi su na području Ivanjice i Svrljiga, navedeno je u saopštenju EPS-a.

 

Ostavite komentar