Vesti > Srbija

PARTIZAN poklekao u FINIŠU utakmice. Efes odneo pobedu!

Košarkaši Partizana gostovaće ekipi Efesa u okviru 10. kola ovogdišnjeg izdanja Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: K1info

24/11/2023 > 20:00

podeli vest:

PARTIZAN poklekao u FINIŠU utakmice. Efes odneo pobedu!
Foto: Starsport


 

Osim što će beogradske crno-bele dočekati prepuna Sinan Erdem dvorana, ono što im ne ide na ruku su sve češće povrede, te će večeras prilično desetkovani izaći na megdan velikom rivalu. Partizanu nedostaje kapiten Kevin Panter, na terenu se osim njega neće naći Uroš Trifunović kao ni Aleksa Avramović koji je na prošlom meču doživeo prelom nosa.

Ekipa Anadolu Efesa takođe neće biti kompletna, ali će njihov trener moći da računa na većinu igrača, odnosno neće moći da računa samo na Ilajdžu Brajanta i Tibora Plajsa.

 

Meč možete pratiti UŽIVO iz četvrtine u četvrtinu na našem portalu

 

1. četvrtina

Partizan je mini serijom nakon sjajno izgrađenih i pogođenih šuteva došao do prednosti od maksimalnih +5, te ja trener Efesa bio prinuđen da zatraži tajmaut. Nakon prekida turski tim je zaigrao mnogo bolje, uspeli su da naprave nekoliko akcija za višak u desnom korneru i da vežu dve trojke, zatim je najveća zvezda tima, Šejn Larkin sjajnim prodorom doneo prednost turskom timu na +3. Partizan je napravio pametan faul na Klajburnu u poslednjem minutu, budući da je pogodio samo jedno bacanje, zatim je Partizanov igrač Zek Ledej poentirao u POSLEDNJOJ sekundi za izjednačenje i rezulat 22:22 na kraju prve četvrtine.

 

2. četvrtina

Frenk Kaminski je otvorio drugu četvrtinu svojim poenima i postao prvi dvocifreni igrač u redovima crno-belih. Efes je uspeo da pronađe rešenje preko Šejna Larkina koji je prodorima u reketu namučio visoke igrače Partizana.
Igrači Partizana su napravili SERIJU prodatih lopti i grešaka, pa se turski tim u 4. minutu druge četvrtine odvojio prvi put na +7.

5. minut: Partizan prinuđen da zatraži novi tajm-aut posle još jedne prodate lopte Danila Anđušića nakon koje je Efes otišao na +9

Efes izuzetno uspešno koristi iskakanja koja pravi Frenk Kaminski preko kojeg je palo previše poena u odbrani i Željko Obradović je bio prinuđen da ga izvede iz igre.

Partizan preko Pi-Džej Doužera pronalazi preko potrebne poene i prilazi na dva poseda razlike.

Crno-Beli uspevanju preko Bruna Kabokla da smanje na 50:45 na kraju druge četvrtine!


POLUVREME

3. četvrtina

Šejn Larkin nastavlja gde je stao u prvom poluvremenu. U prvom napadu je odmah tražio loptu, napao Bruna Kabokla i položio loptu visoko na tablu.
S druge strane, Partizan nikako ne uspeva da pronađe ritam u odbrani, sudije sviraju svaki kontakt i Efes se u takvoj igri snalazi bolje od beogradskog tima.

Pi-Džej Doužer pravi IZUZETNU minijaturu, prvo je pogodio izgrađen šut, zatim je ukrao loptu, da bi nakon promašene trojke brzo došao do lopte i poentirao polaganjem!

PARTIZAN VODI! Partizan pravi seriju preko Frenka Kaminskog u napadu koji jednim polaganjem i SJAJNOM asistencijom donosi prednost Partizanu 64:60!

Efes u PROBLEMU! Partizan pravi seriju i odlazi na +8!

KAMINSKI POGAĐA U POSLEDNJOJ SEKUNDI 3. ČETVRTINE ZA VELIKIH +10!

 

4. četvrtina

Efes ponovo igra na pogon Šejna Larkina koji pronalazi u reketu odličnim pasom Žižića i Partizan je prinuđen na napravi faul.
Partizan je u problemu sa ličnim greškama s bozirom na to da u ovom momentu pet igrača ima 3 lične greške.
Efes smanjuje na -5 i Željko je prinuđen da zatraži tajm-aut već u prvom minutu 4. četvrtine!

Nastavlja se lošija igra Partizana u odbrani, dolazi do izražaja loše pozicioniranje pod košem za skok, turski tim to koristi i uspeva da izjednači 78:78!

Ognjen Jaramaz pravi nesportsku ličnu grešku i Efes uspeva da preokrene na 87:83. Željko je ponovo prinuđen da zatraži tajm-aut

Crna serija Partizana koja je započeta sa nesportskom greškom Ognjena Jaramaza i dalje traje. Partizan je uspeo da zagradi reket, ali su igrači Efesa iz sekundarnih napada uspeli da pogode nekoliko trojki!

KRAJ!

Efes odnosi pobedu na domaćem terenu rezultatom 100:94

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar