Vesti > Srbija

STIGLA ZIMA i NA KOPU ozbiljno VEJE: Temperatura u MINUSU, pripremaju se STAZE

"Ski opening" zvanično počinje 7. decembra, a tog dana skijanje će biti besplatno.

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Mina Duduković

21/11/2023 > 15:21

podeli vest:

STIGLA ZIMA i NA KOPU ozbiljno VEJE: Temperatura u MINUSU, pripremaju se STAZE
Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ/ nr

Prvi ozbiljniji sneg pao je na Kopaoniku, a Skijališta Srbije počela su sa veštačkim osnežavanjem i pripremom staza.
Na Kopaoniku je pao prvi ozbiljniji sneg ove jeseni, pa je formiran snežni pokrivač od 10 centimetara. 

Pripreme za predstojeću zimsku sezonu su u toku. Skijališta Srbije vrše poslednje provere remontovanog sistema, i već se počelo sa veštačkim osnežavanjem staza. 

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi 10 centimetara. Već sada su se stvorili dobri uslovi za veštačko osnežavanje i priremu staza, kaže rukovodilac Ski centra Kopaonik, Darko Jovanović.

- Temperatura je u minusu, što je bio uslov da se počne sa proizvodnjom veštačkog snega, pa ćemo tako probati i sistem koji je remontovan tokom letnje sezone. Aktivno je oko 400 uređaja i tri pumpna postrojenja. Sve funkcioniše bez problema i napravljena je ozbiljna količina veštačkog snega tokom ovih proba. Nadamo se temperatutama u minusu kako bi sve bilo spremno za “Ski opening" - izjavio je Jovanović.

"Ski opening" zvanično počinje 7. decembra, a tog dana skijanje će biti besplatno. 

Do danas je važio popust od 15 odsto na cenu ski karte. Iz Skijališta Srbije najavljuju različite povoljnosti i u danima do Ski openinga. 

- Od 26. novembra do 3. decembra popust će iznositi 10 odsto,  a od 3. decembra pa do kraja ski sezone karte kupljene preko webshopa biće snižene za pet odsto -  kazao je Jovanović.

Na Kopaoniku očekuju nove snežne padavine, pa ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da skijaška sezona počne i nešto ranije. 
 

Ostavite komentar