Vesti > Srbija

Danas je ARANĐELOVDAN: Evo u koje VREME je najbolje da POŽELITE ŽELJU

On je anđeo koji je svrgnuo Lucifera u borbi između dobra i zla, svetlosti i tame

Izvor: K1info/kurir.rs

21/11/2023 > 08:02

podeli vest:

Danas je ARANĐELOVDAN: Evo u koje VREME je najbolje da POŽELITE ŽELJU
Foto: wikipedia.org

Svi pravoslavni vernici sutra, 21. novembra, slave Aranđelovdan, dan posvećen svetom Arhangelu Mihailu.

To je dan kada se morate obratiti našem anđelu čuvaru - najstrožem, ali i najpravednijem svetom Arhangelu Mihailu, vođi nebeskih trupa.

On je anđeo koji je svrgnuo Lucifera u borbi između dobra i zla, svetlosti i tame.

Srbi imaju običaj da od svetog Arhanđela Mihaila traže sreću, zdravlje i ispunjenje želja, a evo kada je najbolje vreme za to:

21. novembar - Obavezno idite u crkvu i zapalite sveću. Molite se svom anđelu. Na ovaj dan tražite od anđela da ispuni vašu najdublju i najvažniju želju. Otvorite dušu i srce, delite radosti i tugu i na kraju se zahvalite. Nebo prima molitvu ceo dan.

22. novembar - Ovaj dan zatražite od Arhanđela Mihaila da vam pomogne sa teškoćama na poslu. Bilo da je u pitanju želja za većom platom, boljom pozicijom ili drugim poslom, ovu želju zamislite u periodu od 8:48 pa do 9:32.

Foto: wikipedia.org/Rusalina

 

Postoji predanje prema kome je Arhangel Mihailo kao nagradu od Boga dobio mogućnost da se dva puta godišnje spusti u pakao i oslobodi duše grešnika pružajući im počinak u nebeskom carstvu.

Ovo je dan kada morate da posetite crkvu, zatražite sreću i blagostanje, ali i dan kada je poželjno da učinite što više dobrih dela. Izbegavajte svađe, bes, negativnost.

Poželjno je da od Aranđelovdana, pa do 28. novembar kada počinje Božićni post, oprostite svojim neprijateljima i očistite dušu, spremajući se za ovaj veliki podvig.

 

Ostavite komentar