Vesti > Srbija

LAJČAK SE SASTAO sa Bisljimijem: Implementirati SPORAZUM BEZ ODLAGANJA

Razgovarali smo o potrebi potpune implementacije Sporazuma o putu ka normalizaciji, bez odlaganja ili preduslova, saopštio Lajčak

Izvor: K1info/Tanjug

07/11/2023 > 08:28

podeli vest:

LAJČAK SE SASTAO sa Bisljimijem: Implementirati SPORAZUM BEZ ODLAGANJA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se u ponedeljak uveče sa zamenikom premijera privremenih prištinskih institucija Besnikom Bisljimijem i poručio da bez odlaganja ili preduslova treba primeniti Sporazum o putu ka normalizaciji. 

"Upravo sam razgovarao sa Bisljimijem, što predstavlja nastavak nedavnog sastanka sa evropskim liderima u Briselu. Razgovarali smo o potrebi potpune implementacije Sporazuma o putu ka normalizaciji, bez odlaganja ili preduslova. Dogovorili smo se, takođe, o narednim koracima", naveo je Lajčak na platformi X (Twitter) i objavio njihovu zajedničku fotografiju.

Bisljimi je rekao da je Priština posvećena punoj normalizaciji odnosa sa Beogradom i, kako je dodao, "međusobnom priznanju".

On je sa Lajčakom na radnoj večeri razgovarao o svim aspektima koji se odnose na punu primenu Briselskog osnovnog sporazuma i Ohridskog implementacionog aneksa, navodi se u saopštenju vlade privremenih prištinskih institucija.

Nešto ranije, portal Reporteri preneo je, pozivajući se na neimenovane izvore, da se očekuje da će Lajčak predstaviti opozicionim strankama u Prištini novi nacrt Statuta Zajednice srpskih opština i taj sastanak bi trebalo da počne u utorak u 10 sati.

Ostavite komentar