Vesti > Srbija

POŠTARI PROTESTUJU širom Srbije: Đorđević predložio mere za prekid štrajka

U prethodnom periodu on je razgovorao sa sindikatima, kako da se unapredi rad u Pošti i nagrade oni koji to zaslužuju

Izvor: K1info/Tanjug

02/11/2023 > 11:31

podeli vest:

POŠTARI PROTESTUJU širom Srbije: Đorđević predložio mere za prekid štrajka
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Vršilac dužnosti direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević je na današnjem sastanku sa direktorima preduzeća i sindikatima predložio nekoliko mera kako bi se prekinuo protest poštara i poboljšao njihov položaj.

Đorđević je rekao za Tanjug da je u pethodnom periodu razgovorao sa sindikatima, kako da se unapredi rad u Pošti i nagrade oni koji to zaslužuju, prvenstveno oni koji rade u tehnologiji.

- To su poštari, dostavljači, šalterski radnici, tehničari u Pošti, oni koji rade u logističkim centrima. Ja sam pažljivo slušao šta su zahtevi tih radnika, shvatam njihov položaj, nije bez osnova i moja dužnost i obaveza kao generalnog direktora da iznađem mogućnost kako da pomognem tim radnicima - rekao je on.

Dodao je da je predložio na današnjem sastanku da ubuduće budu jasno izrađene norme i analize reona koje će omogućiti da se zna tačno ko šta treba da uradi i koliko treba da uradi i da, ukoliko ispuni tu normu, njegova plata bude veća za oko 40 odsto.

- Zatim, da svako od njih u toj analizi reona vidi da li nedostaju ljudi i da odmah sledeće nedelje zaposlimo te ljude na određeno vreme - rekao je on.

Đorđević je dodao i da je jedan od predloga i da se nagrade zaposleni koji su radili prekovremeno. Dodao je da je jedna od mera i da se svi koji su radili u ovom periodu adekvatno nagrade i pozvao radnike da prekinu sa protestom i da se vrate na posao.

- Nama ne treba niko drugi, nikakav posrednik, meni je smo važno da Pošta i država funkcionišu - rekao je on.

 

Naveo je da je morao da izađe sa konkretnim predlozima, jer je već šesti dan protesta i ta situacija mora da se rešava.

- Nisam se vodio time šta su njihovi zahtevi, povećanje plate od 30 odsto, gledao šta je normalno i da zaposlene u Pošti dovedem do toga da dođu blizu prosečne zarade u Srbiji - rekao je on.

Objasnio je da se sada priprema spisak mera koje će se sprovesti sa u određenim rokovima.

- Od sindikata tražim eksplicitno, bez ikakvog politizovanja i bez objašnjenja da mi kažu da li se slažu sa tim ili ne, ili traže da ostanemo na meri od 30 odsto. Ja sam otišao korak više, prihvatio sam veće plate i aboliranje i učinak i zapošljavanje, samo dajte da radimo, jer ne možemo da platimo ako se ne radi - poručio je on.

Ostavite komentar