Vesti > Srbija

Poginuo pripadnik KFOR-a u SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI kod Peći

Vojnik je u kritičnom stanju i bez svesti prebačen helikopterom u američku bolnicu u Prištini ali je oko 16,50 časova podlegao povredama

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/10/2023 > 21:47

podeli vest:

Poginuo pripadnik KFOR-a u SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI kod Peći
Foto: Tanjug printscreen


Pripadnik italijanske vojske u sastavu KFOR-a poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Peć - Klina, saopšteno je iz Komande KFOR-a.

- Danas oko 15,30 časova vojnik iz Italije iz baze KFOR-a u Novom selu kod Vučitrna žrtva je saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Peć-Klina - navedeno je u saopštenju.

Vojnik je u kritičnom stanju i bez svesti prebačen helikopterom u američku bolnicu u Prištini ali je oko 16,50 časova podlegao povredama.

U vozilu koje je učestvovalo u udesu nalazio se još jedan vojnik koji je u svesnom stanju prebačen u Italijansku bazu „Vilađo“a potom u kamp Film siti(Komanda Kfor-a) u Prištinu radi daljeg opserviranja od strane lekara.

Komandant KFOR-a turski general major Ozkan Ulutas je izrazio saučešće porodici stradalog i poželeo brz oporavak povređenom pripadniku KFOR-a.

Međunarodna vojna policija, kako dodaju, u saradnji sa policijom takozvanog Kosova radi na utvrđivanju okolnosti u kojima se dogodio udes.

Ranije je Telegrafu.iz policije tzv.Kosova rečeno da je u udesu učestvovao kamion loklanih registrarskih oznaka i vozilo KFOR-a.

 

Ostavite komentar