Vesti > Srbija

U SRBIJI TOPLIJE nego što je bilo ko OČEKIVAO: Biće i MALO KIŠE, tek da nas podseti da je JESEN

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito.

Izvor: K1info/Tanjug

19/10/2023 > 06:50

podeli vest:

U SRBIJI TOPLIJE nego što je bilo ko OČEKIVAO: Biće i MALO KIŠE, tek da nas podseti da je JESEN
Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg


U Srbiji danas osetno toplije i vetrovito, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana biće promenljivo oblačno, tek ponegde uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni koji će u brdsko-planinskim predelima po podne biti i jak, povremeno sa olujnim udarima, dok će na jugu Banata duvati umeren i jak jugoistočni vetar. 

Najniža temperatura od 4 do 11 stepeni, najviša dnevna od 20 do 26 stepeni, u Negotinskoj Krajini malo hladnije oko 18 stepeni. 

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, osetno toplije i vetrovito. Duvaće umeren, povremeno i jak, južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 7 do 11 stepeni, najviša dnevna oko 24 stepena.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak i subotu biće vetrovito i još toplije, pa se ponegde očekuje oko ili malo iznad 30 stepeni. Duvaće umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. 

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

 

U subotu se očekuje naoblačenje, mestimično s kišom i pljuskovima, ponegde i grmljavinom, kao i postepenim padom temperature koje će pre podne i sredinom dana zahvatiti zapadnu polovinu zemlje, a uveče će se proširiti i na ostale predele Srbije. 

Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu Srbije.

Od nedelje promenljivo i svežije, ali i dalje toplo za ovaj period godine, tek ponegde sa slabom kišom.
 

Ostavite komentar