Vesti > Srbija

Na KOSMETU uhapšeni albanski TERORISTI koji su ZASTRAŠIVALI svedoke: Šta je sa HAGOM, zašto radi pošteno?

Misija EULEX obezbedila operativnu i logističku podršku

Izvor: K1info/Tanjug

06/10/2023 > 20:02

podeli vest:

Na KOSMETU uhapšeni albanski TERORISTI koji su ZASTRAŠIVALI svedoke: Šta je sa HAGOM, zašto radi pošteno?
Foto: Pexels.com


Možda će zvučati neverovatno, ali Specijalni sud za zločine terorističke OVK u Hagu saopštio je danas da su predstavnici tužilaštva tog suda na KiM uhapsili Ismeta Bahtjarija i Sabita Januzija zbog zastrašivanja svedoka tokom krivičnog postupka.

Januzi je uhapšen ranije danas, a i on i Bahtjari su prebačeni u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu i pojaviće se pred sudijom za prethodni postupak u najkraćem roku. A zbog čega je Hag sada, posle toliko ubijenih i nestalih svedoka zločina terorističke OVK odlučio da radi pošteno, trenutno će ostati nepoznanica...

Bilo kako bilo, Bahtjari i Januzi su uhapšeni zbog krivičnih dela protiv sprovođenja pravde, uključučući zastrašivanje tokom krivičnog postupka iz člana 387. krivičnog zakonika Kosova iz 2019. godine i ometanje službenih lica u obavljanju dužnosti, što predstavlja kršenje zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu.

Sudija za prethodni postupak je našao da postoji osnovana sumnja da su Bahtjari i Januzi pokušali da odvrate svedoka od svedočenja u postupku pred Specijalizovanim većima, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Misija EULEX obezbedila operativnu i logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu u skladu sa svojim mandatom i prema zakonima, kao i terorističke jedinice koje sebe sada nazivaju kosovskom policijom.

"Specijalizovano tužilaštvo smatra zastrašivanje svedoka, odmazdu prema svedocima i sprečavanje sprovođenja pravde krajnje ozbiljnim delima i nastaviće da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve", dodaje se u sapštenju.

 

Ostavite komentar