Vesti > Srbija

Vuletić o PRIVOĐENJU RADOIČIĆA: Važno je da se SRBIJA sada ponaša u skladu sa ZAKONOM i da se pokaže kao PRAVNA DRŽAVA

Sociolog ističe da u okviru Zapada postoje različite struje, kao i da ima mnogo spekulacija i spinovanja

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2023 > 13:23

podeli vest:

Vuletić o PRIVOĐENJU RADOIČIĆA: Važno je da se SRBIJA sada ponaša u skladu sa ZAKONOM i da se pokaže kao PRAVNA DRŽAVA
Foto: Printscreen/Tanjug


Sociolog Vladimir Vuletić izjavio je danas da je u slučaju privođenja bivšeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, posle incidenta u selu Banjska, važno da se Srbija ponaša u skladu sa zakonom i da se pokaže kao pravna država.

- Biće mnogo spekulacija, medijskih spinovanja. Važno je da sada srpsko pravosuđe bude van  toga, a mi koji smo u javnom prostoru i medijima trebalo bi da pružimo zaštitu našem pravosuđu, jer bi na taj način dali podršku državi - rekao je Vuletić za Tanjug.

Na pitanje da li se slaže sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom da je Srbija napravila dobre korake povlačenjem trupa i privođenjem Radoičića, Vuletić je rekao da sa stanovišta struje koja je do sada vodila pregovore Beograda i Prištine, Hil jeste jedan od ljudi koji je bio konstruktor tog pristupa, ali sumnja da će to biti dovoljno da druga struja, koja nije toliko zainteresovana za pregovore i kompromise između Beograda i Prištine, ponovo ode u defanzivu.

Foto: ATA Images

 

Vuletić ističe da je teško reći da li se Srbija trenutno bolje razume sa Vašingtonom nego sa Briselom, Berlinom, Parizom, jer u okviru Zapada postoje različite struje. 

- Kao što vidimo i u SAD postoje jastrebovi i galebovi, postoje i u Evropi. Videli smo juče u raspravi u evropskom parlamentu, iako on nema velika ovlašćenja, ipak odražava neka ramišljanja, da i tamo imate one koji zagovaraju nastavak pregovora i jednu vrstu kompromisa između Beograda i Prištine, kao i onih koji su odlučni da je Srbija kriva i da treba, na ovaj ili onaj način, da bude kažnjena - kazao je Vuletić.

 

Ostavite komentar