Vesti > Srbija

ODLIČNA VEST za penzionere; Danas počinje PRIMENA PENZIONERSKIH KARTICA, a stiže i povećanje od 5,5%

Sve ovo treba da omogući direktno povećanje životnog standarda najstarijim građanima

Izvor: K1info

01/10/2023 > 08:45

podeli vest:

ODLIČNA VEST za penzionere; Danas počinje PRIMENA PENZIONERSKIH KARTICA, a stiže i povećanje od 5,5%
Foto: Shutterstock/Youtube PrintScreen/KTV Televizija - Zvanični kanal


Počinje primena penzionerskih kartica, što treba da omogući direktno povećanje životnog standarda najstarijim građanima. Penzionerske kartice će omogućiti pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca. 

Od danas i najavljeno povećanja penzija od 5,5 odsto.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da se za penzionerske kartice prijavilo više od 920.000 starijih sugrađana. To će im omogućiti da koriste pogodnosti u više od 620 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca.

Pored popusta, oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili uslugu.

Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijlama fonda ili pošta širom Srbije.

Prijava za kartice počela je 15. marta, a veliki broj preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje prijavilo se da bude partner Vladi Srbije u tom programu.

Danas na Međunarodni dan starih osoba, počinje i povećanje penzija od 5,5 odsto, a sledeće je 1. januara.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se ispunjavaju obećanja koja su data.

- Obećanje koje smo dali na takav način ispunjavamo. Za naše najstarije penzionere od prvog januara dodatno povećanje sledi od 14,8 odsto, tako kada pogledamo prošlu i ovu godinu ukupno povećanje penzija u Srbiji biće preko 56 odsto, dakle daleko iznad bilo kakvog nivoa inflacije - rekao je Mali.

 

Ostavite komentar