Vesti > Srbija

ŠVAJCARSKA je jedan od najznačajnijih TRGOVINSKIH PARTNERA Srbije: Ministar Cvetković se SASTAO sa Ursom Šmidom

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine

Izvor: K1info

21/09/2023 > 13:57

podeli vest:

ŠVAJCARSKA je jedan od najznačajnijih TRGOVINSKIH PARTNERA Srbije: Ministar Cvetković se SASTAO sa Ursom Šmidom
Foto: Ministarstvo privrede


Ministar privrede Slobodan Cvetković održao je sastanak sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom na kojem su se oba sagovornika saglasila da su bilateralni odnosi na dobrom nivou i da je Švajcarska jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera Srbije.

Ministar Cvetković je istakao da će svim švajcarskim kompanijama, koje su već prisutne u Srbiji i koje žele da ulažu, pružiti nesebičnu pomoć, jer je naš zajednički interes da saradnja bude još intenzivnija.

- Administrativne prepreke treba ukloniti što pre i unaprediti poslovni ambijent. Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore - poručio je Cvetković.

Ambasador Švajcarske istakao je da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu i zahvalio se ministru što namerava da podigne privrednu saradnju dve zemlje na viši nivo.Kako je ambasador Šmid naveo, ekonomski razvoj Srbije vodi do većeg zapošljavanja građana i posebno istako važnost i velike potencijale za razvoj startap kompanija u oblasti IKT i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećim ekonomskim izazovima i o važnosti primene evropskih standarda u oblasti zaštite životne sredine i cirkularne ekonomije.

Ambasador Šmid istakao je i važnost projekta RELOF2, informacione platforme za kontrolu rada javnih preduzeća, koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove.

Ostavite komentar