Vesti > Srbija

Traje LETO u SEPTEMBRU: I danas do 32 stepena, PLJUSKOVI mogući samo na planinama

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, istočni i jugoistočni

Izvor: K1info/Tanjug

18/09/2023 > 06:58

podeli vest:

Traje LETO u SEPTEMBRU: I danas do 32 stepena, PLJUSKOVI mogući samo na planinama
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U Srbiji ujutro po kotlinama i rečnim dolinama mestimično biti magla, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Tokom dana pretežno sunčano, samo u ponegde, u brdsko-planinskim predelima, očekuje se lokalni razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnog pljuska. 

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 19 stepeni, na jugu Banata oko 21 stepen, a najviša od 27 do 32 stepena.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i toplo. Vetar umeren, jugoistoèni. Najniža temperatura oko 19 stepeni, najviša oko 31 stepen, navedeno je u saopštenju RHMZ.

U utorak u Srbiji promenljivo oblačno i toplo vremr, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavnom. Vetar ujutro i pre podne slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni, od sredine dana u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 21 stepen, a najviša od 25 do 30 stepeni.

U Srbiji se u sredu očekuje promenljivo oblačno vreme, na severu suvo sa dužim sunčanim intervalima a u ostalim krajevima ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 25 do 28 stepeni.

U četvrtak ponovo pretežno sunčano vreme, a pojava kratkotrajnh pljuskova sa grmljavinom očekuje se na istoku i jugoistoku Srbije. Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 27 do 30  stepeni.

Ostavite komentar