Vesti > Srbija

Otresite prašinu s KIŠOBRANA: Danas OBLAČNO, ponegde sa KIŠOM, ali i dalje PRILIČNO TOPLO

Narednih dana promenljivo oblačno, ali i dalje veoma toplo vreme za ovaj period godine

Izvor: K1info/rts.rs

14/09/2023 > 06:46

podeli vest:

Otresite prašinu s KIŠOBRANA: Danas OBLAČNO, ponegde sa KIŠOM, ali i dalje PRILIČNO TOPLO
Foto: Pexels.com


U Srbiji danas promenljivo oblačno i svežije vreme, ali i dalje toplo za ovaj period godine, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Ujutro i pre podne na zapadu i jugozapadu, a od sredine dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, dok će na istoku i jugoistoku veći deo dana biti suvo.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar. Najniža temperatura od 13 do 20, a najviša od 28 do 32 stepena, saopštio je RHMZ

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i malo svežije, ujutro i pre podne uglavnom suvo, dok bi kišobrani mogli da zatrebaju posle podne. Temperautura od 20 do 30 stepeni. 

U petak promenljivo vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Očekuje se i lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmnjavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 26 do 30 stepeni. 

U subotu promenljivo oblačno, u većem delu suvo sa sunčanim intervalima, a samo na istoku i jugu Srbije sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, krajem dana na jugu Banata u pojačanju. Najniža temperatura od  12 do 17, a najviša od 27 do 30 stepeni. 

U nedelju pretežno sunčano vreme. Duvaće slab, u košavskom području umeren do jak jugoistočni vetar, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 13 do 19, a najviša od 29 do 32 stepena.

Ostavite komentar