Vesti > Srbija

PATRIJARH razgovarao sa FERGUSONOM o bezočnim LAŽIMA BRITANACA o Srpskoj pravoslavnoj CRKVI

Ambasador predao poglavaru SPC na poklon zajedničku fotografiju sa kraljem Čarlsom III snimljenu 2016. godine

Izvor: K1info/Tanjug

25/08/2023 > 20:53

podeli vest:

PATRIJARH razgovarao sa FERGUSONOM o bezočnim LAŽIMA BRITANACA o Srpskoj pravoslavnoj CRKVI
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Patrijarh Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru sa nvoimenovanim ambasadorom Velike Britanije u Beogadu Edvardom Fergusonom o posvećenosti Srpske pravoslavne crkve očuvanju mira među svim narodima posebno u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji, ali i stavovima pojedinih britanskih političara o SPC.

U razgovoru sa ambasadorom, kojem je poželeo uspeh u radu na unapređenju odnosa Srbije i Velike Britanije, kao i dva naroda u celini, patrijarh Porfirije je naglasio "da očuvanju mira ne doprinose neutemeljene izjave koje su o SPC dale određene ličnosti iz političkog života Velike Britanije".

Naravno, pre svega se to odnosi na bezočne laži poslanice Ališe Kern, koja je optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na Kosovo i Metohiju.

Patrijarh je susret sa Fergusonom iskoristio da ponovi svima dobro poznati stav SPC da na Kosovu i Metohiji ima dovoljno mesta za život i Srba i Albanaca, ali da su KiM neodvojivi deo države Srbije i imaju nemerljivi duhovno-istorijski značaj za pravoslavni srpski narod.

Ambasador Ferguson je govorio o stavovima Velike Brtainije u vezi sa različitim aktuelnim pitanjima, navodi se u saopštenju SPC i dodaje da je patrijarh kao uspomenu primio poklon ambasadora Fergusona, zajedničku fotografiju sa kraljem Čarlsom III nastalu 2016. godine, u manastiru Kovilju.

Ostavite komentar