Vesti > Srbija

Završen 16. skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Saobraćaj u centru Beograda normalizovan

Okupljeni su danas šetali do Ministarstva prosvete i Predsedništva

Izvor: K1info/Tanjug

19/08/2023 > 19:39 >> 21:25

podeli vest:

Završen 16. skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja": Saobraćaj u centru Beograda normalizovan
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja" počeo je večeras oko 19.30 časova ispred Doma Narodne skupštine, gde je ubrzo potom saobraćaj bio blokiran. Nešto pre 21 čas 16. skup "Srbija protiv nasilja" je završen ispred Predsedništva, a saobraćaj koji je bio blokiran u ulicama Kneza Miloša i Nemanjinoj je uspostavljen.

Saobraćaj je uspostavljen i kod Skupštine, gde je okupljanje i počelo. Učesnici su šetali Bulevarom kralja Aleksandra preko Slavije do zgrade Ministarstva prosvete gde su im se obratili Slavoljub Stojadinović profesor fizičkog iz Velike Plane, kao i Milan Jevtić nastavnik istorije iz Kragujevca.

Na protestu su bili šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović i njegov stranački kolega Dobrica Veselinović, poslanica Zeleno levog kluba Jelena Jerinich, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanica  DS Dragana Rakić, političar Zoran Živković, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, član novoformiranog Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković.

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, traži se i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Zahteva se i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pinku i Hepiju zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja.

Traži se i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Ovo je 16. skup dela opozicije "Srbija protiv nasilja".

Ostavite komentar