Vesti > Srbija

Brnabić JASNA KAO DAN: Preduslov za NASTAVAK NORMALIZACIJE sa Prištinom je ISPUNJENJE OBAVEZA

Premijerka se danas sastala sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Vilijamom Pičom

Izvor: K1info/Tanjug

09/08/2023 > 15:09

podeli vest:

Brnabić JASNA KAO DAN: Preduslov za NASTAVAK NORMALIZACIJE sa Prištinom je ISPUNJENJE OBAVEZA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Vilijamom Pičom u Beogradu da je uslov za nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine ispunjavanje prethodno dogovorenih obaveza.

Ona je istakla da je to jedini način za prevazilaženje otvorenih pitanja i postizanje uzajamno prihvatljivog rešenja, saopšteno je iz vlade Srbije.

Kako je navela, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja osnovni prioritet Beograda.

Premijerka je rekla da je Srbija opredeljena za nastavak jačanja saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom i posebno istakla značaj ekonomske saradnje, ukazavši da je trgovina uslugama tokom 2022. godine prevazišla milijardu i 300 miliona evra ukupne vrednosti.

Posebno je naglasila važnost produbljivanja saradnje u oblastima obrazovanja, kulture, nauke, IT sektora i energertike za bilateralne odnose.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Brnabić je rekla da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, na čemu intezivno radi.

Pič je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo opredeljeno za očuvanje mira i napretka regiona, kao i da London podržava Berlinski proces i sve druge inicijative koje doprinose unapređenju konkretne saradnje u regionu. 

Sastanku je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Edvard Ferguson.

Ostavite komentar