Vesti > Srbija

JAKA je Vučićeva PORUKA SRPSKOM narodu: ČUVAJMO našu NAJVEĆU vrednost, čuvajmo LJUBAV prema SLOBODI

Nastavićemo da gradimo svoju zemlju, kako Srbiju tako i Republiku Srpsku, istako je predsednik

Izvor: K1info/Tanjug

05/08/2023 > 07:04

podeli vest:

JAKA je Vučićeva PORUKA SRPSKOM narodu: ČUVAJMO našu NAJVEĆU vrednost, čuvajmo LJUBAV prema SLOBODI
Foto: Tanjug/Srna/Borislav Zdrinja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u Prijedoru, na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja", da srpski narod mora da čuva ono što je njegova najveća vrednost, a to je ljubav prema slobodi.

- Ono što nikako ne smemo da izgubimo iz vida, to je da čuvamo ono što je naša najviša vrednost, ono po čemu nam se dive i oni koji govore sve najgore o nama svakoga dana - a to je naša ljubav prema slobodi. Od slobode nema važnije reči, nema važnijeg pojma i ničega važnijeg na svetu od slobode. Čuvaćemo slobodu našeg naroda, čuvaćemo slobodu i Srbije, a uveren sam da ćete sačuvati slobodu Srpske i uvek ćete imati podršku svoje Srbije - poručio je Vučić.

On je rekao i da svi oni Krajišnici koji su u Srbiji čine dobre, vredne i poštene ljude, i imaju decu koja danas donose medalje i gaje slobodarski duh i slobodu.

- Za naše Krajišnike, za vas koji ste došli u Prijedor i iz Knina, Lapca, Benkovca, Gračaca, Obrovca, Korenice, Srba iz svakog drugog mesta - neki kažu izgubili ste teritoriju, ali smo dobili vredne i poštene ljude, one koji  nam danas donose medalje sa takmičenja u matematici, ljude koji danas imaju svoju decu koja nose baklju slobode koji su najuspešniji sportisti i najvredniji i najmarljivi radnici. Dobili smo ljude koji podižu Srbiju i Republiku Srpsku koji zajedno sa nama nikada neće zaboraviti ono što se dogodilo, ali koji će da gledaju u budućnost, i koji će da čuvaju malo slobodarsko pleme u srcu Evrope - rekao je Vučić.

On je rekao da su to ljudi koji znaju šta znači sloboda i koji je vrednuju više od svega i naglasio da će srpski narod nastaviti da gradi svoju zemlju - kako Srbiju, tako i Republiku Srpsku. Srbija nije "tamo daleko" istakao je predsednik, i "Srbija nije tamo negde".

- Srbija je u svim vašim srcima, baš kao što je Republika Srpska u našim srcima i baš kao što su svi Krajišnici u srcima svih nas i u Srbiji i u Srpskoj. Neka živi Prijedor, neka žive Republika Srpska i Srbija - poručio je Aleksandar Vučić.

Ostavite komentar