Vesti > Srbija

Lepa VEST za roditelje i za ĐAKE osnovnih ŠKOLA u Trsteniku - u PONEDELJAK stiže NOVČANA pomoć od po 8.000 DINARA

Nije problem ako neko od roditelja ne poseduje tekući račun, samo je važno da dostave školi svoj matični i broj lične karte, kaže Radenković

Izvor: K1info/Tanjug

04/08/2023 > 19:32

podeli vest:

Lepa VEST za roditelje i za ĐAKE osnovnih ŠKOLA u Trsteniku - u PONEDELJAK stiže NOVČANA pomoć od po 8.000 DINARA
Foto: Tanjug/Hina/Amir Buljubašić


Isplata, poklon čestitke od 8.000 dinara na račun roditelja svih učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola na području Trstenika počinje u ponedeljak, 7. avgusta, rekla je pomoćnica predsednice ove opštine Marina Radenković. 

- Od ponedeljka 7. avgusta kreće isplata za svu decu koja su se prijavila i koja pohađaju sve naše osnovne škole, mogu da očekuju do kraja avgusta na svojim računima ovu novčanu poklon čestitku - izjavila je Radenković za RTV Trstenik. 

Ona je dodala da ukoliko postoji neki roditelj koji je u međuvremenu otvorio tekući račun ili je promenio banku, može prijaviti školi koju dete pohađa kako bi došlo do izmena. 

- Nije problem ukoliko neko od roditelja ne poseduje nikakav tekući račun, samo je važno da dostave školi svoj matični broj i lične karte - navela je Radenković. 

Prema njenim rečima, opština Trstenik je izdvojila 24 miliona dinara da bi preko 2.000 đaka primilo poklon čestitku. 

- Želela bih ovom prilikom da čestitam đacima uspešan polazak u školu bez obzira da li su to prvaci, sedmaci, osmaci. Nadam se da će ova tradicija da zaživi i da ćemo, ukoliko bude mogućnosti povećati poklon čestitku - istakla je Radenković. 

Dodala je da će tehnička škola i gimnazija u ovoj opštini obezbediti nabavku udžbenika za sve učenike prvog razreda. 

- Ovo je jedan vid podsticaja za decu iz drugih gradova i opština koja žele da pohađuju našu gimnaziju ili tehničku školu. Škole smatraju da je ovo najbolji vid privlačenja dece sa strane - zaključila je Radenković. 

 

Ostavite komentar