Vesti > Srbija

BAČKA PALANKA U CRNOM: Deda i UNUK stradali od STRUJE za nedelju dana, a problem sa kablovima PRIJAVLJIVAN 27 PUTA

Građani traže ostavku predsednika Opštine Branislava Šušnice, koji je ujedno i predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije

Izvor: K1info/rts.rs

03/08/2023 > 15:33

podeli vest:

BAČKA PALANKA U CRNOM: Deda i UNUK stradali od STRUJE za nedelju dana, a problem sa kablovima PRIJAVLJIVAN 27 PUTA
Foto: Youtube PrintScreen/Bačkapalankavesti.com


Građani Bačke Palanke drugi dan zaredom protestuju ispred zgrade opštine zbog smrti 13-godišnjeg dečaka koji je stradao u ponedeljak od posledica strujnog udara. Oni traže ostavku predsednika Opštine Branislava Šušnice, koji je ujedno i predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Komšija, ispred čije se kuće nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je elektrodistributivnom preduzeću 19. jula. Iako je od tada slučaj prijavljen još 27 puta - kablovi do tragedije nisu uklonjeni.

 

Prethodno je 22. jula, pokušavaći da skloni kablove pod naponom u svom dvorištu, poginuo i dečakov deda, koji je bio jedan od tri žrtve superćelijske oluje u Srbiji.

U Elektrodistribuciji tvrde da se na navedenoj lokaciji pored njihove distributivne mreže nalazi i mreža javne rasvete koja je u nadležnosti lokalnog javno - komunalnog preduzeća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U Bačkoj Palanci je sinoć održan protest na kojem je tražena ostavka predsednika opštine, a potom su se i danas građani okupili. Građani traže da se utvrdi ko je odgovoran za ove tragične događaje.

Predsedniku opštine kriva novinarka

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, koji je ujedno i predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije, na pitanje novinarke lokalnog medija koliko još ovakvih opasnih mesta u Bačkoj Palanci ima, na kojima su kablovi pod naponom neobezbeđeni, počeo je da viče na nju da takva pitanja ne treba da se postavljaju njemu, već "Elektrovojvodini". 

Potom je rekao da novinare treba da bude sramota jer "i dalje guraju priču o tragično nastradalom detetu", a zbog njegovog ponašanja danas su reagovali i UNS i NUNS.

Elektrodistribucija: Državni organi utvrđuju činjenice i prikupljaju dokaze

Na pitanje o tom nesrećnom događaju oglasila se saopštenjem i "Elektrodistribucija Srbije".

- Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke. U vezi sa tragičnim događajem, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi "Elektrodistribucija Srbije" Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Ostavite komentar