Vesti > Srbija

KO JE UBIO Mišu Ognjanovića? Ni posle 5 GODINA počinilac NIJE OTKRIVEN

Pre tačno pet godina na današnji dan ubijen je Dragoslav Miša Ognjanović, jedan od najpoznatijih srpskih advokata

Izvor: K1info/kurir.rs

28/07/2023 > 10:54

podeli vest:

KO JE UBIO Mišu Ognjanovića? Ni posle 5 GODINA počinilac NIJE OTKRIVEN
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Pre tačno pet godina na današnji dan ubijen je Dragoslav Miša Ognjanović, jedan od najpoznatijih srpskih advokata.

Naime, 28. jula 2018. godine, ubica ga je sačekao ispred zgrade na Novom Beogradu, u kojoj je živeo sa suprugom, nekadašnjom misicom Sanjom Papić, i njihovom bebom. Miša je inače iza sebe ostavio troje dece.

Petar Ognjanović, najstariji sin, bio je pored oca kada je ubica prišao i pucao. Proveli su veče u restoranu, oko 20 sati, dovezli su se autom do zgrade. Čim su izašli iz kola i krenuli ka ulazu, prišao im je ubica i pucao u advokata.

Ranjeni Ognjanović je pao na zemlju, pritrčao mu je sin i pokušao da mu pomogne, ali je ubica napravio samo nekoliko koraka, a potom zastao.

- Okrenuo se. Video je da je Miša i dalje živ. Vratio se i ispalio još pet hitaca u njega. U Petra nije pucao, iako je on praktično klečao pored oca - rekao je izvor Kurira.

Policija je odmah pokrenula akciju Vihor, ali ubica, kao ni nalogodavac do danas nisu pronađeni. Uzete su brojne izjave svedoka, pregledani sati snimaka sa sigurnosnih kamera, čak je "češljana" i dokumentacija iz Ognjanovićeve kancelarije. Izjave su davali i njegovi prijatelji i bliski saradnici.

- Nekoliko bliskih prijatelja otkrilo je da im se pred smrt poverio da je primetio da ga neko prati. Nije znao o kome se radi, da li su policajci ili kriminalci. Bio je svestan da je u opasnosti - rekao je sagovornik Kurira.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Međutim, istraga i dalje tapka u mestu. Poslednji put, ovo ubistvo pomenuto je u sudnici Specijalnog suda, kada je advokat Goran Petronijević svedoka-saradnika u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Srđana Lalića, pitao da li zna nešto o smrti njegovog kolege.

- Znam ulične priče, da ga je likvidrao Strahinja Stojanović, ali nismo imali potvrde ni mi. Bio je jedan još, ako se ne varam, brat od pokojnog Velibora Dunjića - rekao je Lalić.

Sanja Papić: Ljubav živi...

Porodica i prijatelji Dragosalava Miše Ognjanovića (57), okupili su se na Novom groblju u Beogradu, na kom je poznati advokat sahranjen.

Među prvima, obučena u crno, stigla je udovica, bivša misica Sanja Papić.

Ona se oglasila potresnim rečima upućenim suprugu.

- Petogodišnji pomen voljenom Dragoslavu Miši Ognjanoviću. Ljubav živi. Zauvek sa nama, zauvek u našem srcu - piše u čitulji ispod koje su potpisani Sanja Papić, njihova ćerka kao i Mišin sin iz prvog braka, Petar Ognjanović.

Ona se, takođe, oglasila i na svom Instagram nalogu.

- Pet godina - piše u objavi.

Foto: screenshot instagram/misssanjapapic

 

Inače, Strahinja Stojanović (30) ubijen je 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod vozačevog sedišta u džipu u kom je bila i Stojanovićeva devojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez. Ona nije bila povređena.

Stojanovićevo ime, navodno se vezivalo i za kriminalnu grupu koja je nekoliko godina ranije ubila rođenog brata Luke Bojovića, Nikolu, koji je bio klijent, ali i dobar prijatelj ubijenog advokata.

Miša Ognjanović, osim Bojovića, u karijeri dugoj preko 30 godina zastupao je klijente u brojnim krivičnim predmetima širom Srbije. Javnost je za njega, međutim, čula kada je preuzeo odbranu pokojnog predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom.

 

Ostavite komentar