Vesti > Srbija

MUP raspisao KONKURS za 1.100 polaznika za osnovnu POLICIJSKU OBUKU: PRIJAVE do 11. avgusta

Njih 550 biće obučeno za obavljanje poslova i zadataka na radnom mestu policajac, 300 saobraćajni policajac i 250 granični policajac

Izvor: K1info/Tanjug

27/07/2023 > 13:41

podeli vest:

MUP raspisao KONKURS za 1.100 polaznika za osnovnu POLICIJSKU OBUKU: PRIJAVE do 11. avgusta
Foto: MUP RS


Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 1.100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika, i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

U saopštenju MUP-a se navodi da svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu se prijaviti do 11. avgusta, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

Dodaju da će se od 1.100 polaznika Centra za policijsku obuku, 550 stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 300 saobraćajni policajac i 250 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike se prilikom prijave na konkurs izjašnjavaju za koje od ponuđenih radnih mesta žele da prođu stručno osposobljavanje.

Iz MUP-a navode da se uslovi konkursa mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Ostavite komentar