Vesti > Srbija

Tzv. KOSOVSKA POLICIJA počela POVLAČENJE iz opštinskih zgrada na SEVERU KiM

Vlada privremenih prištinskih institucija pristala da za 25 odsto smanji prisustvo policije u i oko opštinskih zgrada na severu KiM

Izvor: K1info/Tanjug

13/07/2023 > 08:32

podeli vest:

Tzv. KOSOVSKA POLICIJA počela  POVLAČENJE iz opštinskih zgrada na SEVERU KiM
Foto: Tanjug/AP


Takozvana Kosovska policija smanjila je broj svojih pripadnika za 25 odsto u opštinama na severu KiM, saopštio je danas komandant policije za region sever Veton Eljšani.

Povlačenje je počelo u sredu uveče, na osnovu odluke privremenih prištinskih institucija iz tri opštinske zgrade u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

- Nakon što je rukovodstvo policije prihvatilo odluku vlade, počelo je njeno izvršenje. Odluka vlade počela je juče, a okončana je danas - rekao je Eljšani u saopštenju prištinskim medijima.

Na terenu je situacija nepromenjena, ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku građani i dalje mirno protestuju, u zgradama su pripadnici policije, a između su pripadnici turskog Kfora.

Prištinske vlasti su pre dva dana u cilju deeskalacije situacije na severu Kosova i Metohije saopštile da su spremni da učine prve korake što je uključivalo i povlačenje 25 odsto policajaca.

Sledeći korak, saopšteno je iz Prištine, jeste dalje smanjenje broja policajaca, u skladu sa bezbednosnom procenom policije, Euleksa i Kfora.

Ostavite komentar