Vesti > Srbija

Milićević obišao POPLAVLJENA PODRUČJA u Ljigu: Država će pomoći, neophodna HITNA SANACIJA MOSTOVA

Oštećeni objekti biće kategorisani prema stepenu oštećenja i za svaku kategoriju određen je iznos državne pomoći

Izvor: K1info/Tanjug

04/07/2023 > 15:19

podeli vest:

Milićević obišao POPLAVLJENA PODRUČJA u Ljigu: Država će pomoći, neophodna HITNA SANACIJA MOSTOVA
Foto: TANJUG/ MINISTAR BEZ PORTFELJA ZADUŽEN ZA DIJASPORU/ RADE BEGOVIĆ


Ministar bez portfelja Đorđe Milićević posetio je danas opštinu Ljig, kako bi se u razgovoru sa meštanima i lokalnim rukovodstvom na licu mesta informisao o šteti nastaloj usled poplava koje su pogodile ovo područje. 

Milićević je sa saradnicima obišao najugroženija seoska područja u ovoj opštini i istakao da su najveće posledice elementarne nepogode pretrpela sela Moravci i Kozelj. 

- U selu Moravci oštećen je most koji povezuje poljoprivredna imanja u šest mesnih zajednica, i neophodna je hitna sanacija mosta pre jeseni. I most u selu Kozelj je u veoma lošem stanju i potrebno je da se hitno obnovi, kao i da se popravi putna infrastruktura koju su poplave teško oštetile - istakao je ministar Milićević.

On je, navedeno je u saopštenju, poručio da će Vlada Srbije nadoknaditi štetu svim ljudima koji su na bilo koji način ugroženi poplavama tokom maja i juna.

 

Ministar je istakao da je Vlada Srbije usvojila Uredbu o utvrđivanju državnog Programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava u maju i junu ove godine. 

Oštećeni objekti biće kategorisani prema stepenu oštećenja i za svaku kategoriju određen je iznos državne pomoći. 

Bitno je napomenuti da je Vlada u značajnoj meri uvećala iznose državne pomoći za svih pet kategorija oštećenja nastalih u poplavama, kaže se u saopštenju.

Ostavite komentar