Vesti > Srbija

OSLOBODITE našu UHAPŠENU braću: Poruke ponosa i mira na VIDOVDANSKOM SKUPU u Kosovskoj Mitrovici

Okupljenima se obratila sestra Dušana Obrenovića, koga je tzv. kosovska policija zatvorila

Izvor: K1info/Tanjug

27/06/2023 > 13:20

podeli vest:

OSLOBODITE našu UHAPŠENU braću: Poruke ponosa i mira na VIDOVDANSKOM SKUPU u Kosovskoj Mitrovici
Foto: TANJUG/ STR/bs


U severnom delu Kosovske Mitrovice je počeo veliki Vidovdanski skup Srba sa severa Kosova. Nekoliko stotina okupljenih nose transparente "Oslobodite nam uhapšenu braću", "Nema povlačenja, nema predaje", "Nećemo u Kurtijeve lance", "Srbija je naša mati Kosovo vam neće dati", "Dosta čekanja, hoćemo Zajednicu srpskih opština" i druge.

Okupljenima se obratila sestra uhapšenog Dušana Obrenovića, Selma Muratović koja je rekla da je prošlo skoro mesec dana kako je on uhapšen i kako svake noći čeka da se on vrati.

Kako je rekla, on je odveden, jer je mirno sedeo na protestu, zato što je bio uz svoje sugrađane i zato što se nije složio sa "silom i nepravdom".

- Moj brat nije kriminalac, on je pošten momak, koji je svaku koru hleba s mukom zaradio. On nikoga nije ni povredio ni uvredio, a njega su brutalno pretukli. Zašto? Pitam Evropu - zašto su ga mučili? Da li on ima ljudska prava? Da li je on ljudsko biće za vas? Suze vas sestre mole, vratite mi mog Dušana. Vratite nam uhapšene sugrađane, vratite nam našu braću - rekla je ona.

Zahvalila se i prisutnima što su došli da pruže podršku i Dušanu i svim uhapšenima. Veliki Vidovdanski skup održava se i u Gračanici.

Ostavite komentar