Vesti > Srbija

Zatočene Srbe ZVERSKI MALTRETIRALI Kurtijevi policajci: OFICIR za vezu SVEDOČI da je Lune JEDVA OSTAO ŽIV

On je sastavio zvanični izveštaj o poseti uhapšenih, gde navodi da se kod skorije privedenih i dalje vide hematomi i poderotine na rukama

Izvor: K1info/Tanjug

25/06/2023 > 10:00

podeli vest:

Zatočene Srbe ZVERSKI MALTRETIRALI Kurtijevi policajci: OFICIR za vezu SVEDOČI da je Lune JEDVA OSTAO ŽIV
Foto: Tanjug/AP


Oficir za vezu Dejan Pavićević, koji je obišao uhapšene Srbe na Kosovu i Metohiji, opisao je za Novosti zverstva koja su pripadnici tzv. kosovske policije sprovodili nad našim zatočenim sunarodnicima.

Uhapšeni su Milun Milenković, Nemanja Vlašković, Milovan Božović, Dalibor Spasić, Radoš Petrović i Dušan Obrenović, a prema rečima Pavićevića, na njima je vršeno "bestijalno iživljavanje" u kojem je Milun Milenković Lune najgore prošao.

- Što se tiče Luneta Milenkovića, ja ne vidim drugi način nego da se to delo kvalifikuje kao pokušaj ubistva. Sva je sreća da je taj čovek ostao živ. Njega su udarali u glavu kundakom, šutirali ga nogama. Da nije sportista i da se nije bavio sportom kojim se bavi, on živ ne bi bio - rekao je Pavićević.

On je sastavio zvanični izveštaj o poseti, u kojem navodi da se kod Srba koji su skorije privedeni i dalje vide hematomi i poderotine na rukama od vezivanja.

- Vezivali su im ruke plastičnim vezicama, to je toliko stezano da se žale da ne osećaju palac. Imaju modrice, hematome po stomacima. Udarali su ih u predelu jetre, a sve to može da ostavi trajne posledice - rekao je on.

Podseća da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović, koje je posetio u zatvorskoj jedinici u Gnjilanu, privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je KFOR odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

Foto: Tanjung/ AP Photo/Marjan Vucetic

 

Pavićević navodi da se uhapšenim Srbima stavljala na teret krivično delo rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti.

- Stavljate uhapšenima na teret krivično delo rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti i onda im psujete srpsku majku. To prevazilazi svako licemerje. Za 10 godina nisam video ovako nešto. Daj Bože da ti ljudi neće imati trajnih posledica. Pitanje je kako će oni da izleče svoje psihičke traume - rekao je Pavićević.

Ostavite komentar