Vesti > Srbija

ZVER VREBA NADOMAK SELA: Meštani Trešnjevice ugledali su PREPOZNATLJIVE TRAGOVE, sada se PLAŠE da izađu na imanja

Ovo se nikada ranje nije dešavalo u ovom kraju

Izvor: K1info/RINA

20/06/2023 > 19:17

podeli vest:

ZVER VREBA NADOMAK SELA: Meštani Trešnjevice ugledali su PREPOZNATLJIVE TRAGOVE,  sada se PLAŠE da izađu na imanja
Foto: RINA


U selu Trešnjevica kod Arilja zavladali su strah i panika. Meštani su primetili da se krupan medved kreće u njihovoj neposrednoj blizini.

Jedan od stanovnika je tragove i fotografisao. Svi su zabrinuti, jer se nikad ranije nije dešavalo da ove krupne zveri priđu tako blizu njihovim kućama.

- Ogromne stope su uslikane u bazenu za navodnjavanje, koji je sada skoro prazan i u njemu je mala količina vode. Odmah pored se nalaze porodične kuće i od kako su to videli, tri dana meštani sa strahom izlaze napolje - rekao je Živorad Novitović, koji je ujedno i predsednik Udruženja malinara Vilamet.

On dodaje da se u blizini nalaze mnogi malinjaci, a berba samo što nije počela. Stoga je pitanje kako će meštani ući u svoje zasade, jer se plaše da ih ne iznenadi šumska životinja.

Živorad kaže da je tragove otkrio meštanin Mladen Pantović iz Trešnjevice, dok je radio u malinjaku i čistio bazen, pa ih je slikao.

- Nadamo se da će nam neko izaći u susret, jer se ljudi zaista plaše da uđu u svoje voćnjake i na imanja. Medvedi kad su gladni ne prezaju ni od čega - rekao je on.

Ovo nije ni prvi put da medevedi prave problem meštanima sela u Zapadnoj Srbiji, među ugroženim su i planinska sela u susednoj Ivanjici.

 

 

Ostavite komentar