Vesti > Srbija

EKOLOŠKA KATASTROFA kod Novog Sada: Sumnja se da se u DUNAV IZLILO GORIVO

Na terenu su pokrajinska vodna i inspekcija zaštite životne sredine, lučka kapetanija, a stižu vatrogasci i ekipe "Voda Vojvodine"

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/06/2023 > 16:09

podeli vest:

EKOLOŠKA KATASTROFA kod Novog Sada: Sumnja se da se u DUNAV IZLILO GORIVO
Foto: Shutterstock


Novosadska lučka kapetanija podnela je u ranim prepodnevnim časovima prijavu Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu da je na 1287. kilometru Dunava u blizini Čelareva došlo do akcidenta i da se iz broda koji plovi pod bugarskom zastavom izlila tečnost za koju se sumnja da potiče od naftnih derivata, rekao je pomoćnik sekretara u tom pokrajinskom telu, Nemanja Ivanović.

- Istog momenta je na teren upućena pokrajinska inspektorka za vodu, koja se nalazi na licu mesta. Obavešteni su nadležni javni tužilac, upravljač tom vodom, nadležno javno preduzeće "Vode Vojvodine" kao i lokalna samouprava - rekao je Ivanović za Tanjug.

Ivanović, koji je u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu zadužen za sektor inspekcijskih poslova, dodaje da su istražne radnje u toku.

 

Prema prvim informacijama Telegrafa, više od 20.000 litara goriva izlilo se u Dunav.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema nezvaničnim informacija, izlivanje se dogodilo tokom noći, dok je posada broda spavala. Olakšavajuća situacija je trenutno visok nivo reke.

Građani su veliku mrlju primetili jutros.

Ostavite komentar