Vesti > Srbija

Na severu i dalje MIRNI protesti: ROBA iz centralne SRBIJE ne može na KiM

Zvanične odluke vlade u Prištini o zabrani ulaska srpske robe i dalje nema, osim Kurtijeve izjave

Izvor: K1info/Tanjug

18/06/2023 > 11:08

podeli vest:

Na severu i dalje MIRNI protesti: ROBA iz centralne SRBIJE ne može na KiM
Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/ bs


Srbi u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku i dalje mirno protestuju ispred opštinskih zgrada, koje obezbeđuju pripadnici Kfora, zahtevajući da pripadnici specijalne policije tzv. Kosova napuste prostorije lokalnih samouprava, ali i čitavu teritoriju severa pokrajine, kao i da budu oslobođeni svi nevino uhapšeni Srbi.

Noćas je bilo mirno, ali su i dalje oklopna vozila specijalaca prisutna u blizini opštinskih zgrada. U severnom delu Kosovske Mitrovice su i noćas patrolirala oklopna vozila, ali ih je bilo manje nego prošle noći.

Na administrativnim prelazima između Kosova i Metohije i centralnog dela Srbije i dalje nije dozvoljen ulazak srpske robe, kao i kamiona sa srpskim tablicama, bilo da su prazni ili da prevoze robu.

Putnički automobili saobraćaju normalno, uz obavezne pretrese, kako automobila, tako i putnika. Kamionima sa srpskim tablicama nije dozvoljen ni ulazak iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

Zvanične odluke vlade u Prištini o zabrani ulaska srpske robe ni dalje nema, osim izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su pooštrene kontrole na prelazima.

Ostavite komentar