Vesti > Srbija

NEMAČKE KOMPANIJE UPOZORAVAJU da bi zbog situacije na SEVERU mogle da odustanu od INVESTICIJA na KOSOVU

Nemačko-kosovska privredna komora prati aktuelna dešavanja na severu uz napomenu da ta dešavanja nanose veliku štetu KiM

Izvor: K1info/Tanjug

15/06/2023 > 12:51

podeli vest:

NEMAČKE KOMPANIJE UPOZORAVAJU da bi zbog situacije na SEVERU mogle da odustanu od INVESTICIJA na KOSOVU
Foto: TANJUG/DOPISNIŠTVO KIM


Nemačko-kosovska privredna komora saopštila je danas da nedavna dešavanja na severu KiM mogu da utiču na ekonomske odnose Nemačke i Prištine i istakla da to može da utiče da se nemačke kompanije povuku sa KiM ili da prekinu svoje aktivnosti.

Kako se navodi Komora sa velikom zabrinutošću prati aktuelna dešavanja na severu uz napomenu da ta dešavanja nanose veliku štetu KiM, prenosi Reporteri.

- Vesti o političkoj nestabilnosti značajno narušavaju poverenje nemačkih kupaca i investitora. To negativno utiče na nemačko - kosovske ekonomske odnose i nanosi štetu Kosovu kao lokaciji za investicije i poslovanje - navodi se u saopštenju.

Istovremeno Komora poziva donosioce političkih odluka u Prištini da preduzmu korake za obnavljanje stabilnog političkog okruženja.

- Spuštanje tenzija i podsticanje razvoja stabilnog okruženja važni su faktori za stvaranje dobre poslovne klime. Pozivamo donosioce političkih odluka na Kosovu da preduzmu korake za obnavljanje stabilnog političkog okruženja - navodi se u saopštenju.

 

Ostavite komentar