Vesti > Srbija

UHAPŠENI Srbi na mitingu nisu učestvovali u NEREDIMA: Mirno sedeli na ZEMLJI, a zatim nestali iza KORDONA KFORA

Fotografije su dokaz da je Obrenović bio nepovređen pre nego što ga je uhapsila tkz. kosovska policija

Izvor: K1info/Tanjug

02/06/2023 > 12:13 >> 12:34

podeli vest:

UHAPŠENI Srbi na mitingu nisu učestvovali u NEREDIMA: Mirno sedeli na ZEMLJI, a zatim nestali iza KORDONA KFORA
Foto: Tanjug/Radio KiM


Radoš Petrović i Dušan Obrenović koji su uhapšeni tokom dogadjaja ispred opštinske zgrade u Zvečanu u ponedeljak, privedeni su dok su mirno protestovali, pre bilo kakvog incidenta, objavio je danas portal Radija KiM na osnovu materijala koji je snimila ekipa tog radija, a koji je ustupljen Tanjugu.

Na fotografijama se, prema rečima advokata dvojice uhapšenih, vidi da Petrović i Obrenović nisu učestvovali u incidentu, kao i da nisu mogli da napadnu bilo koga.

Na snimku se vidi da Petrović poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je srce Srbije", kao i da se tada kordon Kfora na trenutak otvara i iza njega nestaju Petrović i Obrenović.

Istovremeno, fotografije su dokaz da je Obrenović bio nepovređen pre nego što ga je uhapsila kosovska policija.

- Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika.  Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda - rekao je za Radio KiM advokat Dejan A.Vasić, branilac Radoša Petrovića. 

Branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković istakao je da je faktički momenat lišavanja slobode njrgovog klijenta taj trenutak koji se vidi na fotogrfijama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30.

- Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika Kfora. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas - rekao je Miljković.

Pored Petrovića i Obrenovića, iza kordona je uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije pušten, javlja Radio KiM.
 

Ostavite komentar