Vesti > Srbija

Advokat: Dušan OBRENOVIĆ je prilikom HAPŠENJA u ZVEČANU brutalno PRETUČEN

Sebinu sa KiM određeno je zadržavanje do 48 sati

Izvor: K1info/Tanjug

30/05/2023 > 11:29

podeli vest:

Advokat: Dušan OBRENOVIĆ je prilikom HAPŠENJA u ZVEČANU brutalno PRETUČEN
Foto: Tanjug/AP


Advokat Predrag Miljković koji zastupa juče u Zvečanu uhapšenog Dušana Obrenovića izjavio je da je njegov klijent brutalno pretučen od strane pripadnika tzv. Kosovske policije.

Prema njegovim rečima, Obrenović je strašno pretučen prilikom hapšenja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da je zadobio različite povrede glave, posekotine, poderotine i hematome po glavi.

- Strašno i brutalno je pretučen. Sinoć mi je rekao da su ga tukli u opštinskoj zgradi kada su ga uhapsili. Na teret mu se stavlja pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom. Ja razumem da bude uhapšen i osumnjičen, ali da bude onako zverski pretučen... Pozivam međunarodnu zajednicu, policiju, pravosudne organe da imaju uvid šta se radi i da se ovome stane na kraj - rekao je on.

Miljković je dodao da je Dušan Obrenović mlad čovek koji je juče mirno protestvovao, kao i da nije zaslužio da bude tako pretučen.

- Pregledan je od strane lekara koji je čak pokušao da ublaži povrede i čini mi se da je napisao da treba da ga pregleda hirurg. Sada ću otići kod njega da ga još jednom vidim da se uverim da je u dobrom stanju, da bar nije zadobio nove povrede - rekao je Miljković.

Kako je rekao Obrenoviću je određeno zadržavanje do 48 sati.
 

Ostavite komentar