Vesti > Srbija

Ministarstvo dalo 4 PREPORUKE za nastavu u "Ribnikaru": Deca NE MORAJU U ŠKOLU ako nisu spremna

Oni su istakli i da se priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda ove škole

Izvor: K1info/Tanjug

22/05/2023 > 15:53

podeli vest:

Ministarstvo dalo 4 PREPORUKE za nastavu u "Ribnikaru": Deca NE MORAJU U ŠKOLU ako nisu spremna
Foto: Tanjug screenshot


Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da je, na osnovu odluke pedagoškog kolegijuma škole i u dogovoru sa Savetom roditelja Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar" i Radne grupe za unapređenje mentalnog zdravlja i sigurnosti mladih, dalo preporuku za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada i vannastavnih aktivnosti do kraja nastavne godine, za sve učenike škole "Vladislav Ribnikar".

- Svakom detetu, koje se ne oseća spremno da pohađa nastavu i kome je neophodna podrška, ista je omogućena od strane stručnih lica - navelo je Ministarstvo.

Ističe da nastava, kao i ostali vidovi podrške procesu učenja, održavaju se isključivo za decu čiji su roditelji izrazili želju za tim.

Ministarstvo u saopštenju naglašava da svaki roditelj ima mogućnost da, u bilo kom trenutku, promeni odluku u skladu sa trenutnim osećanjima svog deteta.

Ministarstvo prosvete navodi da priprema predlog posebnog modela upisa u srednju školu za učenike 8. razreda Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koji će prvo predstaviti roditeljima.

 

Ostavite komentar