Vesti > Hronika

Tužilac Stefanović i predsednik SAVETA RODITELJA "Ribnikara" razgovarali o ISTRAZI

Dogovoreno je da se ovakvi sastanci periodično održavaju, kako bi Savet roditelja bio blagovremeno informisan o postupku

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 15:18

podeli vest:

Tužilac Stefanović i predsednik SAVETA RODITELJA "Ribnikara" razgovarali o ISTRAZI
Foto: ATA Images


Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović danas je, sa saradnicima, u prostorijama tužilaštva održao sastanak sa predsednikom Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo koje ovo tužilaštvo istražuje.

Javni tužioci su predsednika Saveta roditelja upoznali sa postupanjem tužilaštva i preduzetim radnjama u konkretnom krivičnom postupku koji se vodi u predmetu protiv Vladimira K, oca 13-godišnjeg dečaka koji je u toj školi hicima iz pištolja ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio pet učenika i jednu nastavnicu.

Na sastanku su predočeni pravci ove sveobuhvatne, delikatne istrage, koja ispituje postojanje odgovornosti svih eventualno odgovornih osoba za postupke 13-godišnjaka, koji prema zakonu nije krivično odgovoran, jer nema navršenih 14 godina života, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Takođe, tužioci su odgovarali na pitanja, te pojašnjavali zakonske procedure u krivičnom postupku.

Dogovoreno je da se ovakvi sastanci periodično održavaju, kako bi Savet roditelja bio blagovremeno, iz prve ruke informisan o koracima u postupku.

 

Ostavite komentar