Vesti > Srbija

GRIZU i ljude i DRŽAVNI BUDŽET: PSI LUTALICE ujedinili četiri srpske opštine

napravljen prvi korak u rešavanju ovog gorućeg problema

Izvor: K1info/RINA

19/05/2023 > 21:44

podeli vest:

GRIZU i ljude i DRŽAVNI BUDŽET: PSI LUTALICE ujedinili četiri srpske opštine
Foto: Unsplash.com


Iako izgledaju slatko, pufnasto i umiljato, psi lutalice mogu izazvati ozbiljne probleme. Naročito je u poslednje vreme u Srbiji zabeleženo nekoliko napada na građane. Pa je tako, pas lutalica napao trudnicu u devetim mesecu u Novom Pazaru. Bilo je više napada u Beogradu, Lazarevcu i drugim gradovima. 

Iz tog razloga, predsednici i načelnici opština Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica, održali su sastanak povodom zajedničkog rešavanja problema pasa lutalica. 

Sa zaključcima donetim na sastanku, javnost su upoznali predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i načelnik Opštinske uprave Miodrag Ćubić. Oni su istakli da je sastanku predhodilo više nezvaničnih razgovora, te da su sada precizirane pojedinsoti na koje će u narednom periodu, u vidu Memoranduma paraf staviti, predsednici četiri lokalne samouprave.

- Ovaj problem je gorući za sve četiri opštine. Ovo je samo bio prvi korak u rešavanju problema. U narednim danima biće pripremljen Memorandum ili Sporazum o saradnji, gde ćemo jasno definisati šta koja od lokalnih samouprava treba da uradi  - rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Načelnik Opštinske uprave Prijepolje Miodrag Ćubić, zadužen je za organizaciju posla i ugovaranje narednih sastanaka.

- Načelnici opštinskih uprava imaće zadatak da pronađu zakonski način, kako da se reši problem pasa lutalica. Mi smo pronašli već neke modalitete. Osim bezbednosti građana, ključni problem je i ogromno trošenje budžetskih sredstava u svakoj od opština - rekao je Miodrag Ćubić, načelnik OU Prijepolje.

Foto: Pixabay.com

 

A bilo je reči o zajedničkom rešavanju ovog problema i 2020. godine, kada su predstavnici opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš potpisali Memorandum o zajedničkom delovanju i aktivnostima na rešavanju problema pasa lutalica, međutim dve godine se nije pomerilo sa mrtve tačke.

- Rešavanju problema pasa lutalica pristupilo se na regionalnom nivou, Užice i Čajetina su se već udružili, što će svakako pozitivno uticati na stanje na lokalu - rekao je Ćubić.

 

 

Ostavite komentar