Vesti > Srbija

Nekada OBRASLA u KOROV, a sada je KUĆA za PONOS: Obnovljena ŠUMSKA KUĆA na Ravnoj gori

JP Srbijašume je uredilo ovo zdanje, ali se na tome neće zaustaviti, jer je puno ovakvih mesta širom zemlje

Izvor: K1info/RINA

16/05/2023 > 22:36

podeli vest:

Nekada OBRASLA u KOROV, a sada je KUĆA za PONOS: Obnovljena ŠUMSKA KUĆA na Ravnoj gori
Foto: RINA


Za sve one koji traže mir i odmor usred prirode, šumske kuće, mogu biti idealno rešenje za beg od urbanizacije, buke i saobraćaja. Iako ih ima u Srbiji, na veliku žalost svih, nisu baš sve u reprezentativnom izdanju. 

Meštani ravnogorskih sela sagradili su Šumsku kuću pre više od 50 godina, kako bi u prirodnoj lepoti mogli da predahnu. Međutim, nebrigom pojedinaca godinama je zarastala u korov i bila potpuno neupotrebljiva.

Na oduševljenje svih, tome je konačno došao kraj, jer je po nalogu JP Srbijašume ona sada obnovljena.

- Nije smelo da se dozvoli da ovo zdanje propada, ali eto uspeli smo da je obnovimo. Bila je ruinirana i nećemo sebi dozvoliti tako nešto, Srbijašume gazduje narodnom imovinom, državnom šumom - rekao je Igor Braunović, direktor Srbijašume i dodao:

- Nećemo dozvoliti da se Srbi dele kao nekada. Bilo je mnogo onih koji su proganjani i proterani pod komandom Đenerala. Oni su došli ovde da se odupru okupatoru. Ovde će stajati jedna tabla Srbijašume kao podsećanje da ovo mesto nije zaboravljeno.

Foto: RINA

Igor Braunović, direktor JP Srbijašume

On naglašava da je u proteklih deset godina dosta ulagano u Šumske kuće širom Srbije i da će se na njihovom sređivanju raditi i dalje.

- Ovde ima tri apartmana, ostalo je da se priključi električna energija, pa će na ovo mesto moći da dođu brojni gosti da odmore, prespavaju, uživaju u prelepoj prirodi. Sredili smo zemljište oko kuće, uradićemo još, tako da će ovo biti jedno mesto za ponos svima nama - rekao je on.

Inače, Šumska kuća na Ravnoj gori nalazi se u neposrednoj blizini Crkve Svetog Đorđa na jednom od najlepših i najčistijih predela Srbije, obraslih i bogatih najkvalitetnijom bukovom šumom.

 

 

 

Ostavite komentar