Vesti > Srbija

Nastavlja se MALTRETIRANJE SRBA na KiM ZABRANJEN rad CRVENOG KRSTA Srbije sa sedištem u DRAGAŠU

Razlog je navodno što već godinama funkcioniše mimo takozvanih kosovskih zakona i bez registracije u kosovskom sistemu

Izvor: K1info/Tanjug

05/05/2023 > 09:17

podeli vest:

Nastavlja se MALTRETIRANJE SRBA na KiM ZABRANJEN rad CRVENOG KRSTA Srbije sa sedištem u DRAGAŠU
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Kako je saopšteno je iz inspekcijskog odeljenja u ovom mestu na krajnjem jugu Kosova i Metohije, Tržišna inspekcija u Prištini zabranila je rad Crvenom krstu Srbije sa sedištem u Dragašu, tačnije u selu Vranište u ovoj opštini.

Prema saopštenju iz Tržišne inspekcije, Crveni krst Srbije u Dragašu već godinama funkcioniše mimo takozvanih kosovskih zakona i bez registracije u kosovskom sistemu.

- Tržišni inspektor opštine Dragaš je dana 30.01.2023. godine oko 17:15 časova, po pozivu policije, izvršio pregled transportnog vozila, u vlasništvu (Crvenog krsta Srbije) prema dokumentaciji, ali odgovorni nisu dostavili tačnu dokumentaciju o registraciji ove delatnosti za teritoriju Kosova, nisu predstavili nikakvu dozvolu za delovanje od nadležnih organa, niti od međunarodne organizacije i nisu bili u mogućnosti da dokažu tačne fakture za ovu robu koja je bila u tovaru. Osim netačnih podataka, u dokumentima se Kosovo pominje neadekvatnim imenom. Prema odluci Inspektorata, na osnovu svega ovoga, zabranjena im je aktivnost do otklanjanja nepravilnosti - saopštila je inspekcija.

U oblasti Gora, gde se nalazi Dragaš, većinsko stanovništvo su Goranci, funkcionišu škole i zdravstveni sistem Republike Srbije, kao i lokalna samouprava.

 

 

Ostavite komentar