Vesti > Srbija

NATO lobista nas UVREDIO na NAJCRNJI DAN, usred Beograda: Njegove 4 reči su nas UJELE ZA SRCE

Twitter status austrijskog ekonomiste Gintera Felinger izazvao bes i ogorčenje u Srbiji

Izvor: K1info/mondo.rs

25/03/2023 > 10:29

podeli vest:

NATO lobista nas UVREDIO na NAJCRNJI DAN, usred Beograda: Njegove 4 reči su nas UJELE ZA SRCE
Foto: PrintscreenTwitter/Gunther Fehlinger


Austrijski ekonomista Ginter Felinger i predsednik nevladinih organizacija za proširenje NATO-a, usred Beograda razvio je zastavu NATO alijanse i to 24. marta, baš na dan kada se obeležava 24 godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je trajala 78 dana.

On je odlučio da usred Beograda, tačnije u kompleksu Beograda na vodi, raširi zastavu agresora i na kranje maliciozan način napiše samo četiri reči koje su digle javnost na noge.

- Hvala za oslobođenje Srbije - napisao je ispod slike na kojoj Felinger ponosno i uz osmeh pozira.

Felinger, kako se može zaključiti na osnovu fotografija sa njegovog Twitter naloga, često posećuje Beograd, a svaki dolazak iskoristi za novi niz poruka koje izazovu burne reakcije javnosti.

Tako je osim današnje poruke, tražio i uvođenje sankcija Rusiji, zatim da Grčka i Kipar priznaju Kosovo, pa i da hotel Moskva, inače star više od jednog veka, promeni ime.

Imao je i zahtev kada je u pitanju Predsedništvo Srbije gde bi, prema njegovom sudu, trebalo da bude okačena ukrajinska zastava u znak solidarnosti. Tvrdio je da je počinjen genocid u Srebrenici, i da je samo članstvom u NATO, Bosna, kako je rekao, "sigurna od srpske agresije".

Nedavno je na Twitteru postavio anketu i pitao "Da li je neko video spomenik poginuloj deci Jašarija u Beogradu?". Reč je, inače o Ademu Jašariju, vođi terorističke OVK, koji je stradao 1998. tokom sukoba bezbednosnih snaga Srbije i naoružanih boraca OVK. Tada je poginulo pedetesetoro ljudi, članova uže i šire porodice Jašari.

Takođe, pomenuti Ginter je izneo na svom Twitter nalogu skandalozan zahtev da se "odmah ukloni spomenik" deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja "mrsko izvrtanje činjenica".

Reč je o spomeniku u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu decu ubijenu tokom ove agresije, ali se upravo ovo obeležje našlo na sramnom ovog čoveka.

- Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni - napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoj post.

 

 

 

Ostavite komentar