Vesti > Politika

AMERIČKI ambasador na godišnjicu NATO AGRESIJE: Znam da nam nikad NEĆETE ZABORAVITI BOMBE. I ne treba...

Zajedno možemo da izgradimo bolju budućnost kakvu srpski narod zaslužuje i želi budućim generacijama, zaključio je Kristofer Hil

Izvor: K1info

24/03/2023 > 11:47

podeli vest:

AMERIČKI ambasador na godišnjicu NATO AGRESIJE: Znam da nam nikad NEĆETE ZABORAVITI BOMBE. I ne treba...
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Američki ambasador Kristofer Hil ocenio je NATO bombardovanje diplomatskim promašajem, izrazio je saučešće svim porodicama onih koji su tada poginuli i istakao da građani Srbije nikad ne treba da zaborave to strašno vreme.

Danas je godišnjica NATO bombardovanja Srbije, a tim povodom se oglasio američki ambasador, koji je poslao vrlo neobičnu poruku građanima Srbije - da to vreme ne treba nikad da zaborave.

Posvetio sam svoj život diplomatiji – pronalaženju diplomatskih rešenja za naizgled nerešive probleme. Tokom svoje karijere, naučio sam da diplomatija ponekad ima promašaje. Kada se to dogodi, rezultati mogu biti tragični. Izražavam svoje lično saučešće porodicama onih koji su izgubili živote tokom ratova 1990-ih, uključujući i one koji su rezultat vazdušne kampanje NATO-a. Znam da srpski narod nikada neće zaboraviti to strašno vreme, niti treba - poručio je Hil, a zatim dodao:

Srpski narod nikada neće ostaviti po strani svoju tugu, ali verujem da je dovoljno jak da to uradi. Posvećenost Sjedinjenih Država našem partnerstvu sa Srbijom je nepokolebljiva, kao i naša posvećenost diplomatiji. Zajedno možemo da izgradimo bolju budućnost kakvu srpski narod zaslužuje i želi budućim generacijama -  zaključio je Hil.

 

Ostavite komentar

wolf30

Bar nas pustite da nam Kinezi za neke novce izgrade na brzinu sve sto mi zelimo da platimo i imamo u kratkom roku. Sami smo vremenom dokazali da nam ne ide kad sami radimo jer krademo od sebe...

24.03.2023 13:57