Vesti > Srbija

Meštani NEGRIŠORA ogorčeni: IZVOĐAČI RADOVA koji grade AUTO-PUT srušili SPOMENIK palim borcima

Još uvek se ne zna da li je policija izlazila na teren kako bi se utvrdila odgovornost, a počinioci otkrili i kaznili

Izvor: K1info/ozonpress.net

20/03/2023 > 12:49

podeli vest:

Meštani NEGRIŠORA ogorčeni: IZVOĐAČI RADOVA koji grade AUTO-PUT srušili SPOMENIK palim borcima
Foto: Wikipedia/BrankaVV


Kineski izvođači koji rade na izgradnji auto-puta Pakovraće - Požega srušili su spomenik palim borcima Drugog svetskog rata u selu Negrišori, piše OzonPress.

Spomenik je u potpunosti uništen, a ostaci su rasuti po putu.

Znamo da su izvođači radova na izgradnji auto-puteva van zakona ove države, da se ne poštuju zakoni i radi ko kako hoće. Međutim, ovo divljaštvo, rušenje spomenika posvećeno palim borcima iz Drugog svetskog rata prevazilazi sve do sada. Spomenik je brutalno sravnjen sa zemljom, a ostaci rasuti po putu. Meštani su zgroženi, ne veruju da je neko mogao ovako nešto da uradi. Da li je neko bio pijan, drogiran ne znamo - ogorčeni su meštani Negrišora.

I pored više pokušaja, nema informacija da li je policija izlazila na teren kako bi se utvrdila odgovornost, a počinioci otkrili i kaznili.

Nažalost, nije se oglasila ni lokalna samouprava, ali ni nadzorni organ koji bi valjda trebalo da vodi računa gde se i šta radi, piše OzonPress. 

I naša ekipa pokušala je da stupi u kontakt sa JP "Putevi Srbije" i od njih dobije odgovor na pitanje zbog čega je to urađeno. Kako su nam rekli uskoro će objaviti saopštenje za javnost.

 

 

 

Ostavite komentar