Vesti > Hronika

Još jedan SUKOB MIGRANATA kod Subotice: Dve osobe povređene iz VATRENOG ORUŽJA

Policija brzo reagovala, jedan deo migranata priveden, drugi prebačen u prihvatni centar

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/02/2023 > 23:00

podeli vest:

Još jedan SUKOB MIGRANATA kod Subotice: Dve osobe povređene iz VATRENOG ORUŽJA
Foto: Tanjug/ OMK MUP Republike Srbije


Nedaleko od Majkinog salaša u Subotici večeras oko 20 sati sukobila se grupa od dvadesetak migranata. Bilo je povređenih iz vatrenog oružja, ali brzom intervencijom policije sprečene su teže posledice, navodio subotica.com. 

Povodom večerašnjeg incidenta u delu Hajdukova prema šumi i graničnom pojasu oglasio se načelnik Severnobačkog okruga.

- Iako je Migrantska situacija u Subotici značajno povoljnija, odnosno u prihvatnom centru, centru grada i okolini gotovo idealna, u šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada. To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređu državnu granicu - izjavio je večeras Bojan Šoralov, načelnik Severnobačkog okruga.

Večeras oko 20 časova nedaleko od Majkinog salaša sukobila se manja grupa migranata. Tom prilikom povređeno je nekoliko osoba iz te grupe.

- Zatečene su dve osobe povređene iz vatrenog oružja za koje se sumnja da su sa svojom grupom prešli više kilometara. Zahvaljujući brzoj intervenciji subotičke policije situacija je stavljena pod kontrolu, jedan broj osoba je priveden, a ostali su prebačeni u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem - precizirao je Šoralov.

Zbog navedenog Šoralov je izjavio da će zatražiti od MUP dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine.

 

 

 

Ostavite komentar