Vesti > Srbija

VRŠNJAČKO NASILJE u Tutinu: DEČAK nije hteo da učestvuje u BORBAMA PETLOVA, pa dobio BATINE

Učenici koji su pretukli dečaka saslušani su u policijskoj stanici u Tutinu

Izvor: K1info/rts.rs

07/03/2023 > 15:51

podeli vest:

VRŠNJAČKO NASILJE u Tutinu: DEČAK nije hteo da učestvuje u BORBAMA PETLOVA, pa dobio BATINE
Foto: Unsplash.com


Dečaka B. D. (12) pretukla su četvorica vršnjaka i nešto starijih učenika OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u četvrtak 2. marta, posle nastave, u unapred dogovorenoj tuči.

Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka S. D. (47) za RTS.

Ona objašnjava da njen sin nije hteo da učestvuje u grupnim tučama i tzv. borbama petlova koje organizuju njegovi vršnjaci i malo starija deca iz drugih razreda OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Tutinu poslednjih meseci, kao i da je napad na njega bio "kazna" što je odustao od učestvovanja u tuči.

Od udaraca po glavi dečak ima hematom, podlive i modrice i trenutno je na kućnom lečenju, kaže majka pretučenog dečaka. Ona je u strahu od novih napada kada dečak ponovo krene na nastavu.

Dečakova majka kaže da je, dok još nije pokrio lice rukama, dečak video beli predmet kojim ga je napadač udarao.

- Moj sin misli da je reč o bokseru jer su ga udarci veoma boleli - rekla je ona.

Policija, s druge strane, nema saznanja da je neko od počinilaca imao neko hladno oružje prilikom napada.   

Učenici koji su pretukli B. D. (12) saslušani su u policijskoj stanici u Tutinu kao i dečak B. D., žrtva vršnjačkog nasilja koji je posle lekarskog pregleda u bolnici u Novom Pazaru i sam dao izjavu u policijskoj stanici.

Kako RTS saznaje, Više javno tužilaštvo je obavešteno o slučaju vršnjačkog nasilja i po nalogu Tužilaštva policijski izveštaj je prosleđen Centru za socijalni rad, koji će se nadalje baviti vinovnicima tuče jer je reč o deci koja imaju manje od 14 godina.

Kako nisu ni mlađi maloletnici (14-16), ne podležu ni krivičnoj ni prekršajnoj odgovornosti.

 

 

 

Ostavite komentar