Vesti > Srbija

EKSPLODIRALA plinska boca u Kremnima, otac SPASAO petomesečnu BEBU: Kuća IZGORELA do temelja

Porodicu Teodosijević iz užičkog sela Kremna, jutros je zadesila velika nesreća, kada im je izgorela kuća do temelja

Izvor: K1info/RINA

28/02/2023 > 17:46

podeli vest:

EKSPLODIRALA plinska boca u Kremnima, otac SPASAO petomesečnu BEBU: Kuća IZGORELA do temelja
Foto: Rina/Ivan Divljaković

Veliki požar izbio je u selu Kremna kada se zapalila porodična kuća Todosijevića. Vatrena stihija velikom brzinom nosila je sve pred sobom, pa su napolje izleteli samo spasavajući svoje živote. Sve ostalo što su imali pretvorilo se u pepeo, a na mestu gde im je bio dom sada je zgarište.

- Oni imaju dvoje male dece, a u trenutku izbijanja požara u kući je bilo jedno. Otac je uspeo da spasi svoju petomesočnu bebu, jedva ju je izvukao iz plamena kojim je čitava kuća billa zahvaćena. Pošto je izbavio bebu, pao je unesvest ispred kuće jer se nagutao dima. Zadobio je opekotine po licu, a dete po celom telu. Oni su hospitalizovani u užičkoj bolnici - kažu za RINU komšije ove porodice.

Na svu sreću desetogodišnji sin, u trenutku izbijanja požara nalazio se u školi dok su se članovi porodice borili sa vatrenom stihijom. Zahvalni su Bogu što su spasili živote, ali ipak ostali su bez svega što su imali i situacija je jako teška.

- Javili su se njihovi prijatelji koji su im pomogli sa odećom i obućom, obezbedili su im prenoćište dok se kuća koju su gradili ne sanira. Želimo da pomognemo ovim čestitim ljudima koji su se našli u nevolji i da saniramo posledice požara na kući kako bi posle ove tragedije imali ponovo krov nad glavom. Krećemo u prikupljanje pomoći porodici u vidu materijala i novca kako bi se oni što pre vratili u svoj dom - rekao je Ivan Divljaković humanista i pokretač ove akcije koji je prošle godine pokrenuo i do kraja realizovo akciju izgrandje nove kuće dečacima iz Sevojna, kojima je kuća izgorela na Božić.

Kako se nezvanično saznaje, do požara je došlo usled eksplozije plinske boce.

Posle požara majka sa decom smeštena je kod rodbine, a trenutno im je pomoć neophodna. Za početak bi im dobrodošla pomoć u vidu gardarobe i odeće za bebu.

 

 

 

Ostavite komentar