Vesti > Srbija

Milentije je najčudniji LJUBIMAC u Topoli: Iako nema PIGMENT, a oči su mu ogromne, OSVAJA SRCA svih koji ga vide

Žabac je već 6 godina miljenik porodice Jovanović, a oni uskoro planiraju da mu nabave ženku

Izvor: K1info/RINA

21/02/2023 > 18:01

podeli vest:

Milentije je najčudniji LJUBIMAC u Topoli: Iako nema PIGMENT, a oči su mu ogromne, OSVAJA SRCA svih koji ga vide
Foto: RINA


Nije neobičnio da se u domovima širom Srbije, kao kućni ljubimci gaje psi, mačke, hrčci, ribice, kornjače, papagaji. Ima i onih malo ekstremnijih, koji vole u kući životinje poput zmija i guštera. 

Ali sigurno još niste čuli da je nekom žaba kućni ljubimac. Da, dobro ste pročitali. Porodica Jovanović iz sela Zagorica kod Topole se odlučila da u svom domu gaji jednog neobičnog žapca, koji budi interesovanje svih koji kroče u njihovu kuću.

- Naš Milentije je veoma čudan, ko god ga vidi postavi nam hiljadu pitanja i za ovih nekoliko godina pokupio je mnogo simpatija. Slučajno smo ga kupili u pet šopu pre šest godina, jer je i nama privukao pažnju njegovim čudnim izgledom - rekao je Dragan Jovanović.

- On je jedinstven, bar ovde kod nas niko ništa slično nije video. Nema pigment kao što inače imaju žabe, zbog toga su mu oči još više došle do izražaja - rekao je on.

Milentije voli društvo, ali još uvek vodi samački život. Zbog toga njegovi vlasnici planiraju da mu uskoro obezbede adekvatnu pratilju.

- Kad smo ga doneli delovao je nekako pogubljeno, ali brzo smo se sprijateljili. Obožava da se hrani insektima, a osnovna hrana mu je slična onoj hrani za ribice. Do sada nije naišao na žabicu koja bi mu osvojila srce, ali se nadamo da će biti prilike s proleća - rekao je on.

U većini slučajeva žabe se neretko drže u kući, ali kao figurice jer se po Feng šuiju veruje da one donose novac i berićet. Jovanovići su se izgleda ipak odlučili za malo drugačiju, življu i skakutaviju varijantu.

 

 

Ostavite komentar